Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ για την τραγωδία σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου

Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών από πυρκαγιά σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Εξίσου, εκφράζει εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ελλάδα στέκεται «με πλήρη αλληλεγγύη στους στενούς μας φίλους, τον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Deeply saddened by the tragic loss of life in a fire at a church in Giza, Egypt.Our heartfelt condolences to the bereaved families &wishes for a swift recovery to the injured. At this difficult time,#Greece stands in full solidarity w/our close friends the people &Gov’t of #Egypt pic.twitter.com/dgVgZV04Pt

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) August 14, 2022

Τουλάχιστον 40 νεκροί και 45 τραυματίες είναι ο νεώτερος απολογισμός από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στο εσωτερικό εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More