Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναντήσεις Ανδρέα Κατσανιώτη με ομογενείς σε Ντίσελντορφ και Αάχεν

Με συνάντηση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ με ομογενείς της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας το περασμένο Σάββατο, ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Γερμανία ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τους Απόδημους, Ανδρέας Κατσανιώτης.  

«Στο Ντίσελντορφ είχα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων, δικτύων ελληνογερμανικής φιλίας, εθνοτοπικών και ιατρικών συλλόγων. Οι Έλληνες της Γερμανίας αποτελούν δυναμικό και δραστήριο μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού», αναφέρει ο ίδιος  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την επομένη, ο κ. Κατσανιώτης παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με γονείς και μαθητές του ελληνικού σχολείου, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή. 

Ακόμα, αργότερα την Κυριακή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, ο υφυπουργός είχε συνάντηση στο ενοριακό κέντρο του Άαχεν «με συμπατριώτες μας που ζουν, εργάζονται και προκόβουν στην Γερμανία», όπως αναφέρει ο ίδιος.  

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών στη Γερμανία συνεχίζεται έως την Παρασκευή  16 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους και με φορείς της ομογένειας, καθώς και ακαδημαϊκούς πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους σε διάφορες πόλεις, όχι μόνον  στην περιοχή δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου Ντίσελντορφ και εκείνου  της Φρανκφούρτης. Επίσης, ο κ. Κατσανιώτης θα μεταβεί στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας, προκειμένου να ενημερωθεί για το σημαντικό ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.

 (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή FB katsaniotisisandreas)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More