Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας στην Τουρκία

Αρωγός στην προσπάθειας στήριξης των πληγέντων στέκεται από την πρώτη στιγμή η χώρα μας. Πέρα από τις ομάδες διασωστών που έσπευσαν στις πληγείσες περιοχές για να συνδράμουν στην ανάσυρση επιζώντων από τα χαλάσματα σημαντική είναι και οι ανταπόκριση των πολιτών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ήδη η βοήθεια της χώρας μας σε Τουρκία και Συρία ξεπέρασε τους 130 τόνους.
Φάρμακα, ρούχα, σκηνές και κουβέρτες συγκεντρώνουν οι εθελοντές στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης που είναι ένα από τα δεκάδες σημεία σε όλη τη χώρα όπου οι πολίτες παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης.
Στον προορισμό της βρίσκεται ήδη από την Πέμπτη η πρώτη βοήθεια που έφυγε από τη Μυτιλήνη περνώντας στο γειτονικό Αϊβαλί της Τουρκίας.
Με την ελπίδα να βρει έστω και έναν επιζώντα, ομάδα 35 εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη με ειδικό εξοπλισμό πέρασε από τη Λέσβο για την Τουρκία για να συνδράμει τους υπόλοιπες ομάδες διασωστών που επιχειρούν στις περιοχές που χτυπήθηκαν απο τον φονικό σεισμό.
Η συλλογή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται και η βοήθεια αποστέλλεται με ειδικές πτήσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More