Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωτηρίου: «Είμαστε χαρούμενες στην εθνική, θέλουν συγκέντρωση τα παιχνίδια»

 

Η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών προετοιμάζεται στην Ρόδο για τα προκριματικά παιχνίδια, ενόψει Eurobasket 2023, με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία, με την αρχηγό της Ελλάδας να απολαμβάνει την παρουσία της στην αποστολή.

Η Κατερίνα Σωτηρίου, αρχηγός της Εθνικής Μπάσκετ Γυναικών, μίλησε για την παρουσία της στην Εθνική ομάδα, την οποία απολαμβάνει, στάθηκε στη συγκέντρωση και την προσοχή, που πρέπει να επιδείξουν, στα παιχνίδια με την Εσθονία (24/11) και την Μεγάλη Βρετανία (27/11) για τα προκριματικά του Eurobasket 2023, ενώ αναφέρθηκε και στις νεαρές αθλήτριες, που κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Είμαστε χαρούμενες που μαζευτήκαμε πάλι με την Εθνική Ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα και κάποια πράγματα έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Από την πρώτη μέρα φαίνεται ότι μας έκανε καλό το καμπ, καθώς μας βοηθάει να προσαρμοστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα για τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Θέλει συγκέντρωση και γρήγορη προσαρμογή, καθώς έχουμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας. Δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια και δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν.

Πρέπει να δώσουμε βάση στις δυνάμεις μας, στα δυνατά μας σημεία και να είμαστε ανταγωνιστικές. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Βέβαια πάμε παιχνίδι παιχνίδι… Κοιτάμε αρχικά τον αγώνα με την Εσθονία, ο οποίος θα μας προετοιμάσει θεωρητικά για έναν ακόμη πιο δύσκολο αντίπαλο, τη Μ.Βρετανία που έρχεται πιο δυνατή σε σχέση με τον αγώνα που είχαμε δώσει πέρυσι».

Για το πως είναι η κλήση στην Εθνική:

«Είναι ένα ακόμη παράθυρο για μένα… Όση κούραση και να υπάρχει, όταν καλείσαι στην Εθνική είναι ένα εξαιρετικά όμορφο το συναίσθημα. Νιώθεις υπερηφάνεια και χαρά να είσαι με τις καλύτερες αθλήτριες. Προφανώς και απολαμβάνω τη στιγμή σαν να είναι η τελευταία».

Για τα τρία κορίτσια από την Εθνική Κορασίδων:

«Κατά καιρούς κορίτσια από τις μικρές Εθνικές έρχονται στη Γυναικών για εμπειρίες και να μπαίνουν στο κλίμα. Είμαι και εγώ παιδί αυτής της διαδικασίας. Είμαστε χαρούμενες που έχουμε μαζί τα κορίτσια. Είναι ένα όμορφο και περίεργο συναίσθημα και χαίρομαι να τις βλέπω στην εθνική ομάδα. Όπως τους είπα… ‘’με προλάβατε στην εθνική λίγο πριν το τέλος».

Για το σύνθημα «παίζουμε μαζί»:

«Εννοείται ότι παίζουμε μαζί και το λέμε από την αρχή. Θέλουμε αυτή η Εθνική να είναι η αγαπημένη μας ομάδα. Αυτό είναι για τις παλιές και θέλουμε να είναι και για τις καινούριες. Να παίζουμε μαζί με έναν κοινό στόχο».//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More