Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Σόκαρε” την πρωτοπόρο η Σαουθάμπτον

 

Οι “Άγιοι” απέσπασαν την πρώτη ισοπαλία (1-1) της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα, για την 13η αγωνιστική της Premier League και “έκοψε” βαθμούς από την προσπάθειά της για κατάκτηση τίτλου, ύστερα από 18 χρόνια.

Η Σαουθάμπτον πήρε ισοπαλία… βάλσαμο από την πρωτοπόρο, στην προσπάθειά της για παραμονή στην κορυφαία κατηγορία και… σκόρπισε τα χαμόγελα στους οπαδούς της, αλλά και σε αυτούς της Μάντσεστερ Σίτι, που μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Ο αγώνας

Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στην πρώτη της επικίνδυνη ευκαιρία. Στο 11′, ο Γουάιτ έβγαλε μια ωραία σέντρα στην “καρδιά” της αντίπαλης άμυνας και ο Τσάκα με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στον… ουρανό των διχτύων. Στο 25ο λεπτό ο Ζεσούς έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια, όμως το σουτ του πέρασε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 40′, ο Μαρτινέλι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και επιχείρησε ένα δύσκολο σουτ, το οποίο κόπηκε από τον Σαλισού. Στο 45ο λεπτό οι “κανονιέρηδες έφτασαν κοντά στο 2-0, όμως το κοντινό σουτ του Γκαμπριέλ Ζεσούς κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Σαουθάμπτον. Στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ κυριάρχησε στο “Σεν Μέρις”, δίχως να απειληθεί σε κανένα σημείο και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους η Άρσεναλ οπισθοχώρησε, χωρίς ωστόσο να αφήσει τον πλήρη έλεγχο της μπάλας στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Ράμσντεϊλ. Στο 65΄η Σαουθάμπτον ισοφάρισε, με τον Ελιουνούσι να βρίσκει έξυπνα τον Στούαρτ Άρμστρονγκ και τον Σκωτσέζο να στέλνει την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία, κερδίζοντας τον Άγγλο γκολκίπερ. Στο 79′, οι “κανονιέρηδες” σκόραραν με τον Έντεγκαρντ, όμως η μπάλα είχε περάσει εκτός γηπέδου, πριν ο Τίρνεϊ γυρίσει την μπάλα στο Νορβηγό. Από το γκολ που πέτυχαν οι “Άγιοι” κι έπειτα,  οι γηπεδούχοι “κλείστηκαν”, με την τακτική του Χάσενχουλτ να αποδίδει, καθώς το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Τζόουνς.

ΓΚΟΛ: 65′ Σ. Άρμστρονγκ / 11′ Τσάκα

Κίτρινες: 90′ Γουόλκοτ, 90+3′ Λιάνκο / 29′ Σάκα

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάσενχουλτ): Μπαζουνού, Τσαλέτα-Τσαρ, Λιάνκο, Σαλισού, Περό, Ντιαλό, Γουόρντ-Πράουζ, Ελιουνούσι, Σ. Άρμστρονγκ, Αρίμπο (73′ Άνταμς), Α. Άρμστρονγκ (73′ Γουόλκοτ).

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (72′ Τίρνεϊ), Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου, Πάρτεϊ, Τσάκα, Σάκα, Έντεγκαρντ (83′ Βιεϊρά), Μαρτινέλι (72′ Ενκέτια), Ζεσούς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More