Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύνοδος Κορυφής: Η ενεργειακή κρίση μονοπωλεί την ατζέντα της δεύτερης ημέρας

Η οικονομία και το ζήτημα της ενέργειας βρίσκονται στην ατζέντα της σημερινής, δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για τη μακροοικονομική κατάσταση και τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κυρίως τη μείωση των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου.

Ελλάδα και Ιταλία συγκροτούν κοινό μέτωπο, για την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή. Ωστόσο η πλειοψηφία των κρατών μελών παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά τον καθορισμό ανώτατων ορίων τιμών ενέργειας. Αρκετοί ηγέτες αναμένεται μάλιστα να τονίσουν την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις, χωρίς όμως να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις. «Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί μια εις βάθος συζήτηση», τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησής του προς τους «27».

Η συζήτηση θα γίνει παρουσία της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Επίσης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι από τα Κατεχόμενα την Πέμπτη (23/6/22) περί στρατιωτικοποίησης των νησιών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More