Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους αγνοούμενους – Δυο εμπειρογνώμονες διερευνούν τους εμπλεκόμενους εντός του σταθμού στη Λάρισα (νεότερα)

Οι έρευνες που επικεντρώνονται σήμερα στο τρίτο βαγόνι θα ολοκληρωθούν μέχρι το μεσημέρι, εφόσον τα γερανοφόρα οχήματα κατορθώσουν να ανασηκώσουν το βαγόνι καθώς το έδαφος είναι ιδιαίτερα σαθρό και καταβάλλονται προσπάθειες με τοποθέτηση χαλικιών ώστε να σταθεροποιηθεί.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, νωρίς το πρωί και μετά απο έρευνες των διασωστών και στην εμπορική αμαξοστοιχία αποκαλύφθηκαν μακάβρια ευρήματα.

Συνομιλώντας η ΕΡΤ με διασώστες που βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος, αναφέρθηκε οτι οι έρευνες στο δέυτερο βαγόνι ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, αμέσως μετά οι διασώστες θα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή το πεδίο κυρίως κάτω από το τρίτο βαγόνι, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σοροί ή μέλη των άτυχων επιβατών.

Οι ομάδες διάσωσης δεν θα αποχωρήσουν παρά μόνο όταν απομακρυνθούν όλα τα τμήματα της αμαξοστοιχίας, ενω κατά την διάρκεια της ημέρας θα ελεχθούν το τρίτο βαγόνι καθώς και τα υπόλοιπα βαγόνια απο τα οποία θα συλλεχθούν τα μικρότερα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, ώστε να αποδοθούν.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στην Περιφέρεια

Παράλληλα απο τις 11 το πρωί πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που αφορά την διαχείριση των αγνοουμένων αλλά την ταυτοποίηση των θυμάτων αλλά και την αξιολόγηση της κατάστασης καθώς συμπληρώνονται σχεδόν 72 ώρες απο το τραγικό δυστύχημα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας, Γεώργιος Σταμάτης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επικεφαλής της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής καθώς και από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επεκείνονται οι έρευνες

Επιπλέον έχουν οριστεί και δυο εμπειρογνώμονες που θα διερευνήσουν ποιοι άλλοι εκτός από εκείνους που ήδη έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη εμπλέκονται εντός του σιδηροδρομικού σταθμού της Λάρισας και πιθανόν να φέρουν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε την ζωή σε 57 μέχρι στιγμής επιβάτες.

Όσον αφορά τα συντρίμμια του τρένου αυτά θα μεταφερθούν σε αποθηκευτικό χώρο του ΟΣΕ κοντά στην πόλη της Λάρισας, όπου θα ερευνηθούν απο τους εμπειρογνώμονες καθώς μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία για την εις βάθος έρευνα.

ΕΡΤ Ρεπορτάζ Βαγγέλης Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More