Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελωνείο Ευζώνων: Αφετηρία τη Σλοβακία και προορισμό την Αλβανία είχαν τελικά τα λιοντάρια και οι τίγρεις

Από πάρκο άγριων ζώων στη Σλοβακία, προέρχονται τελικά τα αιλουροειδή που εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο των αρχών στο τελωνείο Προμαχώνα την Δευτέρα. Τα ζώα είχαν τελικό προορισμό τα Τίρανα της Αλβανίας , αποσαφήνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Μαρία Σταθοπούλου ο Γιάννης Καρακασίδης, Προϊστάμενος του Τελωνείου Ευζώνων.

Ο έλεγχος που ανέδειξε τη Δευτέρα το ertnews, αποκάλυψε ένα αναπάντεχο φορτίο, καθώς σε κλειστό φορτηγό εντοπίστηκαν δύο… λιοντάρια και δύο τίγρεις. Αρχικά είχε γίνει λόγος για τρία ζώα.

Όπως σημειώνει ο κ. Καρακασίδης: «Πέρασαν από το τελωνείο Ευζώνων στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας. Για να μην μπλέξουν από τρίτες χώρες που δεν έχουν κτηνιατρικό έλεγχο ήρθαν μέσω χωρών της ΕΕ. Είναι κάτι που συνηθίζεται, αφού δεν υπάρχουν σε όλους τους τελωνειακούς σταθμούς κτηνιατρικοί έλεγχοι. Μπήκαν από Προμαχώνα στην Ελλάδα, πέρασαν και από το τελωνείο των Ευζώνων, κατευθύνθηκαν μέσω Βόρειας Μακεδονίας, με τελικό προορισμό τους τα Τίρανα. Ουσιαστικά έκαναν ανταπόκριση πριν από τον τελικό τους προορισμό».

Τα τρία αιλουροειδή είχαν εισέλθη στην Ελλάδα στις 5:30 το πρωί μέσω τον Προμαχώνα από τη Σλοβενία σύμφωνα με τα ιατρικά τους έγγραφα. Οι υπάλληλοι που έκαναν τους απαιτούμενους ελέγχους, διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα μεταφοράς ήταν νόμιμα και άφησαν το φορτηγό να φύγει. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για μεταφορά τους σε ελληνικό νησί κάτι το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε καθώς στα συνοδευτικά χαρτιά δεν υπάρχει υποχρέωση αναγραφής του προορισμού.

Όπως ήταν αναμενόμενο το απαράδεκτο θέαμα των αιλουροειδών, κλεισμένων σε μικρά κλουβιά, εμφανώς ακατάλληλα για το μέγεθός τους, αλλά και το γεγονός ότι είναι πολύ αυστηρή η ευρωπαϊκή νομοθεσία περί άγριας ζωής και την προστασία της, προκάλεσε αντιδράσεις φιλόζωων, με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη να ζητά ακόμα και παρέμβαση εισαγγελέα για να διακριβωθεί τι έχει συμβεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More