Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζο Μπάιντεν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ το επόμενο 10ήμερο

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προγραμματίζει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μία περίοδο που η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υποβόσκει.

“Νομίζω ότι θα συνομιλήσω με τον πρόεδρο Σι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες”, δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, καθώς επέστρεφε από τη Μασαχουσέτη όπου είχε συμμετάσχει σε μία εκδήλωση για το κλίμα.

Η αναφερόμενη τηλεφωνική επικοινωνία προγραμματίζεται εδώ και πολύ καιρό, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε μία κρίσιμη στιγμή, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει σχετικά με το καθεστώς της Ταϊβάν, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μία δραστική μείωση των δασμών στα αγαθά που εισάγονται από την Κίνα, προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση των πιέσεων που ασκεί ο πληθωρισμός στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την αμφιβολία του για την επίσκεψη που προγραμματίζει για τον επόμενο μήνα στην Ταϊβάν, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, σημειώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις εκτιμούν πως δεν είναι καλή ιδέα αυτή η επίσκεψη για την περίοδο που διανύουμε, ωστόσο παρατήρησε ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η κατάστασή της”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More