Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Το Μινόρε” στο θέατρο Αριστοτέλειον

Ένας νεαρός, με μόνη περιουσία ένα «ζητιανόξυλο», το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά. Ο ρεμπέτης ξάδερφός του και η κομπανία του τον υποδέχονται. Μια δυναμική Σμυρνιά κι ο τεκές της τον αγκαλιάζουν… Όλα αυτά στη σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση να μιλούν στην ΕΡΤ3 για μια παράσταση  πλημμυρισμένη με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ρεμπέτικου.
Η παράσταση «Το Μινόρε» βασίζεται στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου.
Μια πλούσια παραγωγή που μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γνώριμο, μέσα από τη θεατρική διασκευή του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου. Ένα μουσικό και θεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και τα τραγούδια τους που τραγουδάμε μέχρι σήμερα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More