Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το τελευταίο Αθηναϊκό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (8/1, 19:30, ΕΡΑΣΠΟΡ) στο ντέρμπι… κορυφής της 17ης αγωνιστικής της Super League, για πρώτη φορά στο νέο της γήπεδο, με το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι στη φυσική έδρα της “Ένωσης” να χρονολογείται στις 14 Σεπτεμβρίου 2002.

Τότε, ήταν αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους “κιτρινόμαυρους” να επικρατούν με 1:0 χάρη σε γκολ του Ίλια Ίβιτς στο 41ο λεπτό. Στο τέλος αυτής της σεζόν, οι “πράσινοι” έχασαν τον τίτλο στην ισοβαθμία από τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τους “αιώνιους”.

Στα 44 παιχνίδια των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κερδίσει 18 φορές, 11 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ ο Παναθηναϊκός έφυγε 15 φορές με το “διπλό” από το “Νίκος Γκούμας”. Απόψε (7/1) ξεκινάει μια… νέα ιστορία στην “OPAP Arena“.//

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων σε εκείνο το παιχνίδι:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χιώτης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Ράιτ, Καψής, Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Λάκης (90’ Ναλιτζής), Τσιάρτας (80’ Πέτκοφ), Νικολαΐδης, Ίβιτς (67’ Κωστένογλου)

Παναθηναϊκός (Φερνάντο Σάντος): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Γκούμας, Κυργιάκος, Μικάελσεν (71’ Βλάοβιτς), Κόλκα (54’ Ολισαντέμπε), Μπασινάς, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης (74’ Βαζέχα), Κωνσταντίνου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More