Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, AegeanDocs ξεκινά στο Βόρειο Αιγαίο

Με έντεκα αίθουσες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές
πρεμιέρες, ξεκινά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, AegeanDocs , με 46 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Από  χθες 29 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι προβολές στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης και μέχρι τις 6 Οκτωβρίου σε Λήμνο, Σάμο, Χίο, Ικαρία, Φούρνους, Ψαρά, Οινούσσες, Άγιο Ευστράτιο  δεκάδες σκηνοθέτες, παραγωγοί και κριτικοί κινηματογράφου θα συζητήσουν τις ταινίες τους με το κοινό.

Σήμερα στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης θα προβληθεί στις 6:30 το απόγευμα η ταινία – ντοκιμαντέρ του φρωτορεπόρτερ Γιώργου Μουτάφη το άλλο μισό όπου αποτυπώνει τί κατέγραψε  ο φωτογραφικός του φακός, τα τελευταία 15 χρόνια για τη ζωή των προσφύγων στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή  . Ακολουθεί η ταινία Αρκαδία 1900, Η Καµπανία της Ανατολής  του Κώστα Σπυρόπουλου και στις 9:30 το βράδυ το 10λεπτο φιλμάκι κλικ για τα ψηφιακά δικαιώματα, μια Λεσβιακή παραγωγή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΔΕΚΑ .

Στo  σύνδεσμο που ακολουθεί , μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα προβολών σε όλα τα νησιά

https://aegeandocs.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1008&Itemid=249&lang=el

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Κώστας Σπυρόπουλος , μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου, για την 10η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs:

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More