Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρ. Αλεξιάδης στο Πρώτο: Ας σιωπήσουν λίγο οι πολιτικοί σχετικά με το τραπεζικό σύστημα – Είναι κρίσιμη η ώρα (audio)

«Θεωρώ λάθος οποιοσδήποτε πολιτικός, σε μια τόσο κρίσιμη ώρα για το τραπεζικό σύστημα να κάνει μαθήματα. Ας σιωπήσουν για λίγο οι πολιτικοί σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, είναι πολύ δύσκολες οι ώρες και θεωρώ πολύ ανησυχητική τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Σταϊκούρα, διότι ως υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να βγαίνει και να σχολιάζει την κατάσταση, πρέπει να προτείνει λύσεις» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο.  
 

«Στο θέμα της ακρίβειας είναι σήμα προς κερδοσκόπους, είναι σήμα για αύξηση των τιμών, αυτό που είπε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα δούμε μείωση, δεν θα δούμε σταθεροποίηση, αυτό που θα δούμε είναι να αυξάνονται οι τιμές με μειωμένο ρυθμό. Δεν είναι δυνατόν να τα λέει υπουργός Οικονομικών αυτά τα πράγματα» συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Για να έρθουμε τώρα στο ερώτημα, αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση τι θα κάνατε, περισσότερους ελέγχους στην αγορά για τα θέματα αισχροκέρδειας, δημοσιοποίηση αυτών που αισχροκερδούν ώστε να υπάρχει αντικίνητρο, εκεί που δίνει χρήματα μια επιχείρηση να διαφημιστεί θα ήταν πολύ δύσκολο να αναρτάται έξω από ένα σουπερμάρκετ, κλειστό λόγω αισχροκέρδειας» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης, λέγοντας ακόμα, ότι πέρα των ελέγχων στην αγορά, η κυβέρνηση μπορεί, με βάση τον δημοσιονομικό χώρο που έχουν τα ταμεία «από την υπερφορολόγηση το 2022 κατά 4,3 δις από έμμεση φορολογία και από την υπεραπόδοση τους πρώτους μήνες του 2023, να προχωρήσει σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και σε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, όπως κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας».
 
Ερωτηθείς εάν οι κλυδωνισμοί που δέχονται οι τράπεζες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την χώρα μας, ο κ. Αλεξιάδης, επισήμανε ότι οι πολιτικοί, αυτή την περίοδο, «καλό είναι να μην μιλούν για το τραπεζικό σύστημα» ενώ, πρόσθεσε ότι επειδή και στο παρελθόν, πριν από τη Lehman Brothers «είχαμε διθυράμβους και ότι όλα πάνε καλά και ότι όλα είναι τέλεια και μετά ήρθε η καταστροφή, ας είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε «καλή είδηση της ημέρας» την ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για τον χρόνο των εκλογών, ενώ προσέθεσε πως ελπίζει να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία, με
«το να βγαίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας και να λέει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν ξέρει πού πατά και πού στέκεται όταν με τέτοιες κυβερνήσεις η Γερμανία έγινε η ατμομηχανή της Ευρώπης».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More