Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπόθεση Πάτρας: Στο βήμα ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης για την δολοφονία των τριών κοριτσιών

Για τρίτη δικάσιμο σήμερα 17/2, ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης κατηγορουμένης θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχοντας απέναντι του τον συνήγορο της υπεράσπισης με ανά χείρας ένα νέο κύμα ερωτήσεων.

        Σήμερα ο μάρτυρας  θα κληθεί και πάλι να δώσει απαντήσεις στον κ. Κούγια,ο οποίος αντιστρέφει τις παραδοχές του βουλεύματος, ισχυριζόμενος πως δεν ήταν η κατηγορουμένη αυτή που δεν άντεχε να αποχωριστεί τον σύζυγο της, αλλά ότι ο ίδιος ήταν αυτός που «είχε απόλυτο έρωτα με την σύζυγο του».

Στην δίκη εξετάζεται η υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης, στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο μάρτυρας από τις απαντήσεις που έδωσε προκύπτει πως θεωρεί ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας του παιδιού, έγινε για να τον διεκδικήσει πίσω στη συζυγική εστία η 34χρονη και πως η ανθρωποκτονία ήταν για να τον εκδικηθεί καθώς ήταν απόλυτος στην απόφαση του να χωρίσουν.

 Ερωτηθείς δε για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών του, που προηγήθηκαν της πρωτότοκης, ο μάρτυρας είπε στον κ. Κούγια πως το δεύτερο παιδί δολοφονήθηκε προκειμένου να μην χρειαστεί να μείνει στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το παιδί, η κατηγορουμένη και εκείνος να είναι μόνος του στην Πάτρα. Για το τρίτο παιδί ο μάρτυρας είπε πως θεωρεί ότι η μητέρα της την δολοφόνησε προκειμένου να τον κρατήσει κοντά της με το πένθος.

Κατά την πλευρά της 34χρονης, οι ισχυρισμοί του εν διαστάσει συζύγου της, καταρρίπτουν το κατηγορητήριο που θεωρεί ότι οι θάνατοι οφείλονται στην «εμμονή» της να μην τον χάσει. Η «ανάγνωση» του κ. Κούγια είναι διαφορετική καθώς όπως δηλώνει ήταν η εντολέας του που έκανε άλλη σχέση και μάλιστα με φίλο του  εν διαστάσει συζύγου και ήταν εκείνος που αντέδρασε βίαια όταν το έμαθε.

Για τον συνήγορο, τα μηνύματα τα οποία ανέγνωσε στο δικαστήριο την προηγούμενη δικάσιμο αποδεικνύουν πως ήταν ο σύζυγος που εκδήλωνε τρυφερότητα και ερωτική διάθεση απέναντι στην εντολέα του, σε χρόνο που είχαν πεθάνει τα δύο μικρότερα παιδιά του και είχαν παράλυτη την πρωτότοκη κόρη, και όχι το αντίστροφο.

Ο ίδιος ο μάρτυρας είπε πως αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα εκείνης της περιόδου και ότι υπάρχουν και άλλα που φαίνεται η επιθετικότητα και η ζηλοτυπία της τότε συζύγου του. Είπε επίσης πως αυτά τα «τρυφερά» μηνύματα ήταν μια υποκριτική προσπάθειά του να κρατήσει χαμηλούς τόνους για να μην επιβαρύνεται η κατάσταση του παιδιού με εντάσεις.

Εναπόκειται πλέον στο δικαστήριο να κρίνει ποια απο τις δυο πλευρές είναι κοντά στην αλήθεια λαμβάνοντας υπ΄ όψη όχι μόνο την εξέταση του μάρτυρα απο την υπεράσπιση αλλά και όλα τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψη του στην πορεία της δίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More