Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητής σχετικά με τον αυτισμό στο Πρώτο: Δεν έχει αρνητική χροιά – Είναι πολύ καλό εργαλείο (audio)

Με αφορμή την κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις για παιδιά με αυτισμό, ο Γιώργος Τριανταφύλλου, νέος φοιτητής, ο οποίος είναι αυτιστικός, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Zoigr» με την Χριστίνα Βίδου.

«Δεν είμαστε άτομα που έχουν αυτισμό, είμαστε αυτιστικοί όπως οι υπόλοιποι είναι νευρωτικοί. Η σωστή ονομασία είναι αυτιστικός, όχι έχων αυτισμό. Η διαφορά είναι νευρική. Δεν είμαι γνώστης για να το αναλύσει αυτό, αλλά από όσο ξέρω επίσημος ορισμός είναι αυτός» είπε ο κ. Τριανταφύλλου

«Όταν ήμουν μικρός, τότε κοιτούσα συνέχεια στο παράθυρο, στην τάξη, ήμουν στον κόσμο μου, στη ζωή μου με τα άλλα τα παιδάκια. Είχα και ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των αυτιστικών ότι δεν μπορούσα να καταλάβω την κυριολεξία με τη μεταφορά», είπε ο κ. Τριανταφύλλου

«Ήταν πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις έτσι. Στο σχολικό περιβάλλον δεν ήταν όλοι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι τόσο καταρτισμένοι για τέτοιες περιπτώσεις. Ας πούμε, είχα μια δασκάλα στην πρώτη δημοτικού η οποία με έριχνε πίσω από την ντουλάπα και μου πετούσε πράγματα γιατί δε μπορούσε να  το διαχειριστεί και με κατηγορούσε χωρίς λόγο. Όσον αφορά τους φίλους,  προσπαθούσαν πάντα να με στηρίξουν, και οι φίλοι που έχω τώρα με καταλαβαίνουν. Δεν έχουν αλλάξει. Δεν με βοηθάει το να λέω “α είμαι αυτιστικός” και να το βάζω κάτω», συμπλήρωσε ο φοιτητής.

Κληθείς να απευθυνθεί σε αυτιστικά παιδιά και στους γονείς αυτών ο Γιώργος Τριανταφύλλου είπε ότι μπορούν να βρουν την κλίση τους σε κάτι που τους αρέσει και ότι ο αυτισμός είναι ένα πολύ καλό εργαλείο. «Δεν έχει αρνητική χροιά. Νομίζω ότι άμα γνωρίζεις πώς λειτουργείς και τις ανάγκες σου, πρέπει να τις υπερασπίζεσαι. Αν θες χρόνο για τον εαυτό σου πρέπει να το υπερασπιστείς. Αν θέλεις κάτι, πρέπει να το παραθέσεις στον άλλο και να του δώσεις επιχειρήματα να σε κατανοήσει»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More