Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 «Φωλιά» για κακοποιημένες γυναίκες ο ξενώνας στην Κομοτηνή

Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών και υπενθυμίζεται πως οι γυναίκες της Κομοτηνής βρίσκουν καταφύγιο στον τοπικό ξενώνα, που καλύπτει όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Με ευαισθησία για θέματα κακοποίησης γυναικών, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ειρήνη Τσακίρη, απευθύνθηκε στους πλέον υπεύθυνους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή καθημερινότητα δεκάδων γυναικών.

Προσφέροντας καταφύγιο σε 222 γυναίκες και παιδιά, ο ξενώνας της Κομοτηνής δεν είναι μόνο μια δομή φιλοξενίας. Αποτελεί στήριγμα για όλες εκείνες τις οικογένειες που ζουν υπό τον φόβο και την κακοποίηση, γιατί τα περιστατικά χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, αναφέρει η Ζωή Κοσμίδου, σύμβουλος περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης.

Μέσα από τέτοια κέντρα δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να αναλάβουν την ζωή τους. Ενισχύεται η προσωπικότητα της γυναίκας, προκειμένου να βρεί το θάρρος και να μιλήσει, σημειώνει η κ. Κοσμίδου.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Κομοτηνής και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών συνδιοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, εκδήλωση στις 18:00, στην αίθουσα Γεώργιος Παυλίδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More