Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόρμουλα 1: O διοργανωτής του ολλανδικού Γκραν Πρι αναμένει ότι οι οπαδοί του Φερστάπεν θα δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους τον Σεπτέμβριο

Ο διοργανωτής του ολλανδικού Γκραν Πρι Γιαν Λάμερς αναμένει από τον «πορτοκαλί στρατό» του Μαξ Φερστάπεν να έχει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά στον αγώνα της Formula 1 τον Σεπτέμβριο, μετά τις αναφορές για σεξιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις στην Αυστρία το Σαββατοκύριακο 8-10 Ιουλίου.

Ο αγώνας στο Ζάντφουρτ, μια παραθαλάσσια πίστα που επέστρεψε την περασμένη σεζόν μετά από 36 χρόνια απουσίας, είναι sold out για φέτος και του χρόνου.

Ο Λάμερς δήλωσε στο Reuters την Τρίτη ότι οι πραγματικοί οπαδοί του Φερστάπεν ήταν «εξαιρετικά αναστατωμένοι» από τις «αξιολύπητες και πολύ ντροπιαστικές» σκηνές στο Red Bull Ring.

«Νομίζω ότι ο πραγματικός Οράνιε θα ήθελε να κάνει μια δήλωση δείχνοντας τώρα πώς γίνεται, οπότε δεν περιμένω κανένα πρόβλημα», είπε.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι όταν το Ολλανδικό GP γίνει εδώ, το ολλανδικό κοινό θα ήθελε να δείξει πώς υποδεχόμαστε έναν επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή (τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes) και πώς συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον».

Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού στην Αυστρία επευφημούσε τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος αγωνίζεται για τη Red Bull και ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του Χάμιλτον πέρυσι, αλλά αρκετοί ήταν αυτοί που υπέφεραν.

Ένας οπαδός με έδρα τη Βρετανία δήλωσε στο Reuters μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ο εκφοβισμός των γυναικών στα κάμπινγκ ήταν «αηδιαστικός», με μεθυσμένους και γυμνούς άνδρες να παρενοχλούν γυναίκες οπαδούς που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες και ντους.

Το ατύχημα του Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές προκάλεσε επευφημίες, κάτι που ο Βρετανός καταδίκασε, ενώ η Mercedes κάλεσε όλους τους οδηγούς να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Η γερμανική ομάδα προσκάλεσε μια Τσέχα οπαδό, η οποία ανέφερε ότι παρενοχλήθηκε από μεθυσμένους άνδρες που της είπαν ότι δεν άξιζε σεβασμό ως οπαδός του Χάμιλτον, να παρακολουθήσει τον αγώνα στο γκαράζ της.

Η Φόρμουλα Ένα καταδίκασε τη συμπεριφορά του πλήθους, με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ να ζητά ισόβιες απαγορεύσεις.

Ο Λάμερς είπε ότι αυτοί που συμπεριφέρθηκαν άσχημα στην Αυστρία «φορούσαν πορτοκαλί και ρούχα του Μαξ Φερστάπεν, αλλά δεν μπορείς να τους αποκαλείς οπαδούς.

«Όταν πας να υποστηρίξεις τον αγαπημένο σου, στην προκειμένη περίπτωση τον Μαξ, τότε θέλεις να συμπεριφέρεσαι με τρόπο που να μπορεί να είναι περήφανος για σένα και αυτό είναι ντροπιαστικό», σημείωσε.

Ο Λάμερς είπε ότι θα είναι ένα διαφορετικό πλήθος στο Ζάντφουρτ από τις ομάδες νεαρών ανδρών που ταξίδεψαν στην Αυστρία αναζητώντας ένα πάρτι.

«Οι άνθρωποι στην Ολλανδία, έρχονται με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους», ανέφερε.

Πηγή: Ρόιτερς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More