Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Αλληλοκατηγορίες για μια κλήση – Η παράβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση των αστυνομικών περί απειλών

Μια κλήση για τροχαία παράβαση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη στα Χανιά, προκάλεσε την αντιπαράθεση του βουλευτή και των αστυνομικών που του επέβαλλαν την κλήση.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης , έγινε χθές το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου.

Η τροχαία βεβαίωσε σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη, που οδηγούσε το βουλευτικό αυτοκίνητο, κλήση για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής (δηλαδή κίνηση στο αντίθετο ρεύμα) αλλά και γιατί δεν έφερε μαζί του την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ αφαίρεσαν  τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Η Ενωση Αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων με ανακοίνωση της κατήγγειλε ότι ο βουλευτής δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο και απείλησε τους αστυνομικούς που έκοψαν την κλήση.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο διοικητής της υπηρεσίας δέχθηκε τηλεφώνημα για το συμβάν και απειλήθηκε ο ιδιος και άλλοι αστυνομικοί με μετάθεση.

Σε αυτή την ανακοίνωση των συνδικαλιστών απάντησε με ανακοίνωση του ο βουλευτής. Σημειώνει ότι διαστρεβλώθηκαν τα γεγονότα και ότι:

δεν έφερε την πρωτότυπη άδεια του βουλευτικού οχήματος γιατί από το κοινοβούλιο του είχε δοθεί μόνο αντίγραφό της
δεν επικοινώνησε ποτέ με το διοικητής της υπηρεσίας των αστυνομικών που έκοψαν την κλήση
δεν ταιριάζει στην ηθική του να απειλεί με μεταθέσεις

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να αλλάξει οτιδήποτε όσον αφορά την κλήση και τις ποινές που επιβλήθηκαν και ότι οι βουλευτές είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More