Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χιλιαδού: Η καλύτερη παραλία της Ευρώπης για το 2022

Μια σουηδική παραγωγή, το «Τρίγωνο της λύπης», έγινε αφορμή για να αναδειχθεί διεθνώς η παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας.

Επρόκειτο για μια συνεργασία, με τον Σουηδό σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ των Καννών 2022, κερδίζοντας τον χρυσό φοίνικα και  είναι υποψήφια για τρία Όσκαρ, σημείωσε ο  Ηλίας Μπουρμάς, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού, αθλητισμού-εθελοντισμού.  

Ήταν το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας διαφορετικών φορέων που ξεπέρασαν όποια προβλήματα γραφειοκρατίας. Έτσι, πέτυχαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα επί της οθόνης, και αυτό με την σειρά του κατάφερε να δώσει διεθνή λάμψη σε ένα επίγειο παράδεισο που αντίστοιχο του δεν βρίσκεις ούτε στις  παραλίες της Ταϊλάνδης στην Άπω ανατολή. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο βυθός εκείνων των διάσημων από άλλες ταινίες, παραλιών δεν είναι όπως φαίνεται και μοιάζει περισσότερο με λάσπη αν ανακινηθεί.

Στα γαλαζοπράσινα νερά της Χιλιαδού ξετυλίχτηκε το σκηνικό, μιας ταινίας που λοιδορεί τις ψευδαισθήσεις των ανθρώπων για τα αποκτήματά τους και την προβολή του πλούτου τους. Εκείνο που κατάφερε να κερδίσει η Χιλιαδού ήταν η  ανάδειξη της ως Καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας. Ένας άγνωστος και μυστικός τόπος, μακριά από τα συνήθη τουριστικά κέντρα η νικήτρια τοποθεσία κέρδισε το βραβείο που της αξίζει.

Τελικά, ο φυσικός πλούτος έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τον χρηματιστηριακό και μπορούν να τον απολαύσουν άπαντες, αφού είναι προσιτός σε κάθε θνητό, που αναζητεί απλώς την ομορφιά του περιβάλλοντος, χωρίς ακριβά και βραχύβια φτιασίδια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More