Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ.Τερζίδης: Να υπάρξει περιορισμός των γραφειοκρατικών αντικινήτρων

«Βραχνάς» εξακολουθεί να αποτελεί η γραφειοκρατία με διπλασιασμό του όγκου δουλειάς για τους συμβολαιογράφους και επιπλέον έξοδα για τους πολίτες. Η αυξημένη γραφειοκρατία που συνεχώς εμπλουτίζεται, στερεί πολύτιμο χρόνο και διπλασιάζει τον όγκο δουλειάς στα 110 συμβολαιογραφικά γραφεία της αν.Μ.Θ. με αποτέλεσμα συμβολαιογράφοι κι εργαζόμενοι σε αυτά να δηλώνουν χαρακτηριστικά «εξαντλημένοι», από την ευθύνη και την πίεση υποθέσεων και πολιτών.

«Δεν αντέχουμε άλλο», δηλώνει ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, Χρήστος Τερζίδης, και προσθέτει στο ertnews.gr, «Ο χρόνος που απαιτείται είναι δεκαπλάσιος για τον ίδιο όγκο δουλειάς», ζητώντας τον περιορισμό των αντικινήτρων. Όπως τόνισε σχεδόν καθημερινά προστίθενται διατάξεις και υποχρεώσεις για το χώρο του με μηδέν όφελος όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους πολίτες.
«Οι πολίτες ταλαιπωρούνται, χάνουν χρόνο, υποβάλλονται σε επιπλέον έξοδα και όλο αυτό το σκηνικό υπερκαλύπτει το όποιο όφελος προκύπτει για το ελληνικό δημόσιο», υποστήριξε ο κος Τερζίδης, σημειώνοντας πως και για την ίδια την εθνική οικονομία η επιβάρυνση είναι μεγάλη από τη γραφειοκρατία.

Παράλληλα, μιλώντας για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, σημείωσε με προβληματισμό ότι και βάση του σύγχρονου τρόπου ζωής και των σχέσεων των ενοίκων σε πολυόροφες οικοδομές, ανακύπτουν ζητήματα που με δυσκολία ρυθμίζονται. «Η καθημερινότητα μας είναι αβίωτη, όλες οι υποθέσεις χρειάζονται απίστευτο χρόνο για να ολοκληρωθούν, παντού ανακύπτουν ζητήματα η πλειοψηφία των οποίων σχετίζεται με την φορολογία», σημείωσε ο κος Τερζίδης, επισημαίνοντας και πάλι την ανάγκη να υπάρξει περιορισμός των γραφειοκρατικών αντικινήτρων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More