Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφιακή αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου στην πεδιάδα του Αξιού

To απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα Αξιού προκαλεί προβλήματα στους αγρότες της περιοχής. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος εξήγγειλε νέους πόρους για την κατασκευή εγγειο-βελτιωτικών έργων και την ψηφιακή αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου.

Περισσότερα από οκτώ εκ. ευρώ έχουν δαπανηθεί την τελευταία 5ετία για εγγειοβελτιωτικά έργα στις πεδιάδες Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά. Η σημασία του εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου στην κεντρική πεδιάδα του Αξιού ήταν το βασικό θέμα ημερίδας που διοργανώθηκε στη Χαλκηδόνα, παρουσία του υφυπουργού Αγρ. Ανάπτυξης. O υφυπουργός εξήγγειλε νέους πόρους για την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου αρδευτικού δικτύου μέσω του προγράμματος ΥΔΩΡ 2.0.

Η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα. Το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής Αξιού κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 60 και πλέον προκαλεί πολλαπλά προβλήματα.

Στα νέα έργα που προγραμματίζονται περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων έργα τηλεμετρίας, κατασκευή σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έργα ψηφιακής αναβάθμισης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More