Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν ο Πελέ έβγαλε 113.000 ευρώ δένοντας τα κορδόνια του

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ απεβίωσε στις 29 Δεκεμβρίου 2022. Άφησε μια τεράστια καριέρα πίσω του, στην οποία σκόραρε πάνω από χίλιες φορές, παντρεύτηκε τρεις φορές, ενώ έκανε όλη την Βραζιλία αλλά και όλο τον κόσμο να τον αγαπήσει για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Στην Βραζιλία έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου.

Πολλά γεγονότα σε σχέση με την ποδοσφαιρική του καριέρα έρχονται στην επιφάνεια μετά τον θάνατό του, ένα από αυτά και το ματς Βραζιλία – Περού στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970, όπου ο Πελέ έδεσε τα κορδόνια των παπουτσιών που φορούσε, βγάζοντας με αυτή του την κίνηση 120.000 δολάρια (113.000 ευρώ). Ο Πελέ είχε μόλις συμφωνήσει με την εταιρία παπουτσιών Puma, για να του δίνει παπούτσια τα οποία αυτός θα διαφήμιζε σε κάθε αγώνα τον οποίο έπαιζε.

Ο πρόεδρος της Puma τότε, Ρούντολφ Ντάσλερ, είχε διαφορές με τον αδερφό του, Άντολφ, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της Adidas. Ωστόσο τα δύο αδέρφια είχαν μια συμφωνία: Κανείς δεν μπορούσε να υπογράψει τον Πελέ σε διαφημιστικό συμβόλαιο.

Όμως το 1970, η Puma και ο Ρούντολφ Ντράσλερ «σπάνε» την αδερφική αυτή συμφωνία, καθώς συμφωνούν με τον Πελέ ώστε να φοράει τα παπούτσια της εταιρίας σε όλο το Μουντιάλ. Στο συμβόλαιο έγραφε πως, για 120.000 δολάρια, ο Πελέ θα έπρεπε πριν την έναρξη ενός εκ των αγώνων της Βραζιλίας, να ζητήσει να σκύψει ώστε να μπορέσει να δέσει τα κορδόνια του, διαφημίζοντας με αυτό τον τρόπο τα παπούτσια της Puma.

Η στιγμή που ο Πελέ δένει τα κορδόνια του ενάντια στο Περού, πριν την έναρξη του αγώνα

Οι πωλήσεις μετά την κίνηση αυτή του Πελέ έφτασαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ πωλήσεων για την εταιρία μέσα σε μία χρονιά.

Η Adidas και ο Άντολφ Ντράσλερ ήταν έξαλλοι με την κίνηση αυτή, ενώ άγνωστο παραμένει αν τα δύο αδέρφια μιλήσαν για το θέμα μετά το περιστατικό.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More