Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3o Φεστιβάλ Καλοκαιριού της Διεύθυνσης Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού της Διεύθυνσης Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, υποδέχεται το κοινό του στο Θέατρο Κήπου και σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης, έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. Mε είκοσι μία μουσικές και οκτώ θεατρικές παραστάσεις, το πρόγραμμα συνδυάζει το κλασικό με το σύγχρονο, τη νοσταλγία με τη δυναμική και την ενέργεια των νεανικών σχημάτων.

Mε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου άνοιξε την αυλαία του το Φεστιβάλ και θα κλείσει με ένα επίσης μεγάλο αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη μοναδική φωνή του Γιάννη Μπέζου και της Ελένης Δημοπούλου. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διήμερο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από τα 10 μπουζούκια της Δόμνας και τους Κατιφέ, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα γεμίσει με γνωστές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη κεντρικά σημεία της πόλης στις 2 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τη μνήμη του.

Φέτος έχει προετοιμαστεί ένα ιδιαίτερο μουσικό project που ονομάστηκε “Street Mode Live Sessions” το οποίο με 12 διαδοχικές συναυλίες,  θα φιλοξενήσει  καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, μετατρέποντας το Θέατρο Κήπου στο νέο συναυλιακό “spot” της πόλης.

Πληροφορίες: https://www.streetmode.gr/2022/05/19/street-mode-live-sessions-2022-thessaloniki/

Στη φετινή του διοργάνωση, το Φεστιβάλ Καλοκαιριού υποδέχεται μουσικούς του δρόμου και performers που θα “αφηγηθούν” τις πιο όμορφες ιστορίες για τρεις μέρες στον Κήπο των Εποχών της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Buskers Festival, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που ξεκίνησε από τη Φερράρα της Ιταλίας και έχει αναπτυχθεί σε  μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αποτελεί ένα νέο σημείο συνάντησης για πλανόδιους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μαριονέτες, θέατρο σκιών, παντομίμα, stand up comedy, σύγχρονο τσίρκο, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας. Η πολυσυλλεκτική αυτή εμπειρία, θα κορυφωθεί στις 21 Ιουνίου.

Πληροφορίες: https://e-thessalonikiculture.gr/

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού, πατήστε εδώ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, 102 FM, 95.8 FM.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More