Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αγγλία υποκλίνεται στον Χάαλαντ: «Είναι ο Ρονάλντο, ο Ζλάταν και άλλοι σε …ένα!»

Μπορεί να ήταν ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν απλώς άλλο ένα παιχνίδι και ένα ακόμη ρεκόρ που έσπασε. Τα τρία γκολ του στο 6-3 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Etihad Stadium εξασφάλισαν ότι έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε τρία διαδοχικά χατ-τρικ εντός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 22χρονος άσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι τόσο συνηθισμένος να σκοράρει -και να σκοράρει χατ-τρικ- που έβαλε αδιάφορα το χέρι του γύρω από τον συμπαίκτη του Φιλ Φόντεν στη συνέντευξή τους μετά τον αγώνα και αστειεύτηκε ότι θα μπορούσαν να έχουν μια μπάλα ο καθένας.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ και της Σίτι, Πίτερ Σμάιχελ, δήλωσε στο BBC Radio 5 Live ότι μπορείτε να “δείτε διαφορετικούς παίκτες στο Χάαλαντ” και είναι σαν τους “κορυφαίους επιθετικούς όλοι σε ένα”.

“Το μεγαλύτερο προσόν ενός καλού επιθετικού είναι η υπομονή. Έπαιξα ενάντια σε μερικούς από τους καλύτερους επιθετικούς και όταν νομίζεις ότι χάνονται τότε είναι που πρέπει πραγματικά να συγκεντρωθείς”, πρόσθεσε ο Schmeichel.

«Οι Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Φίλιπο Ιντζάγκι νόμιζες ότι χάνονται στο γήπεδο και ξαφνικά σκόραραν όταν τους δινόταν η ευκαιρία. Όταν κοιτάς τον Χάαλαντ, βλέπεις διαφορετικούς παίκτες. Αυτά τα γκολ που βάζει μοιάζουν με του Ζλάταν, και του Ρονάλντ. Στο πρόσωπο του Χάαλαντ βλέπεις κορυφαίους επιθετικούς σε έναν. Γι’ αυτό είναι τόσο επικίνδυνος. Έχει την πολυτέλεια να έχει δει πολλούς κορυφαίους επιθετικούς και να είναι όλοι μαζί σε έναν παίκτη.”

Ο Χάαλαντ έχει πλέον 14 γκολ από τα οκτώ παιχνίδια του στην Πρέμιερ Λιγκ, διπλάσια από του Χάρι Κέιν που βρίσκεται δεύτερος στη λίστα των σκόρερ.

«Τα νούμερα είναι τρομακτικά»

«Ναι, δεν ήταν άσχημα» απάντησε ήρεμα ο Χάαλαντ όταν το Sky Sports τον ρώτησε για την απόδοσή του στο ντέρμπι.

Πετύχαμε έξι γκολ. Τι να πω; Το να κερδίζεις εντός έδρας, να βάζεις έξι γκολ, είναι ωραίο. Τελικά, είναι καταπληκτικό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πω“, πρόσθεσε.

Συχνά ήταν «καλό» για τον Χάαλαντ από τότε που πήγε στη Σίτι και ο προπονητής Πεπ Γκουαρδιόλα λέει ότι τα στατιστικά του στο σκοράρισμα είναι «τρομακτικά».

“Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το έχει ξανακάνει αυτό εδώ. Δεν είναι μόνο ο δικός μας τρόπος. Πάντα προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε στο περιβάλλον μας”, είπε ο Γκουαρδιόλα.

“Έχουμε αυτή την απίστευτη αίσθηση ότι δείχνει πάντα πεινασμένος και είναι τόσο ανταγωνιστικός. Τα νούμερα είναι τρομακτικά.”

Το τελευταίο χατ-τρικ του Χάαλαντ ανέβασε τον απολογισμό του σε 17 γκολ και τρεις ασίστ στα τελευταία 11 παιχνίδια του.

Έχει ήδη σκοράρει άλλα τρία στους πρώτους οκτώ αγώνες του στην Premier League από το προηγούμενο ρεκόρ των Mick Quinn, Papiss Cisse και Diego Costa μετά από 10 αγώνες.

Τα εννέα γκολ του στους πέντε πρώτους αγώνες του τον έκαναν τον πρώτο σκόρερ τον Αύγουστο οποιασδήποτε σεζόν στην Premier League.

Ο Νορβηγός φορ ήταν επίσης ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στα πρώτα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι ο νεότερος παίκτης που σκόραρε 25 γκολ στο Champions League.

“Δεν έχω πετύχει ποτέ τρία χατ-τρικ σε τρία εντός έδρας παιχνίδια πριν. Είναι καταπληκτικό”, είπε ο Χάαλαντ στο BBC Radio 5 Live.

“Η αυτοπεποίθηση είναι υψηλή, ήταν πάντα σε υψηλά επίπεδα. Παρά την ήττα από την Λίβερπουλ στο Community Shield δεν πτοηθήκαμε. Ήταν καλό που έγινε αυτό το ματς και ήξερα ότι απλά έπρεπε να είμαι έτοιμος.

“Ένιωσα μερικές μέρες πριν από το ντέρμπι του Μάντσεστερ ότι κάτι ξεχωριστό επρόκειτο να συμβεί και κάποια ιδιαίτερα πράγματα συνέβησαν, οπότε είναι ωραίο. Σε τέτοια παιχνίδια θέλω να παίζω.”

Ποια ρεκόρ θα μπορούσε να σπάσει αυτή τη σεζόν;

Ο ρυθμός των γκολ του Χάαλαντ είναι μια πρόκληση για πολλά ρεκόρ:
Τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ σε μια σεζόν: 34 Άντι Κόουλ (Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, 1993-94 – 42 αγώνες) και Άλαν Σίρερ (Μπλάκμπερν Ρόβερς, 1994-95 – 42 αγώνες). 32 Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ, 2017-18 – 38 αγώνες).

Τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ σε ντεμπούτο σεζόν: 30 Κέβιν Φίλιπς (Σάντερλαντ, 1999-00)

Επίσης, βρίσκεται ήδη στο ένα τέταρτο του δρόμου για το ρεκόρ του πρώην επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, με 12 χατ-τρικ, ένα ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ που σημείωσε μεταξύ 2011-12 και 2020-21.

Ο επιθετικός της Τότεναμ Χάρι Κέιν κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ σε ένα ημερολογιακό έτος με 39 το 2017.
Εάν ο Χάαλαντ συνεχίσει να σκοράρει κατά ριπάς, μπορεί να σπάσει ακόμη και το ρεκόρ της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας με 60 γκολ σε μια σεζόν, που σημείωσε ο Ντίξι Ντιν της Έβερτον το 1927-28.

«Ο Χάαλαντ θα σπάσει το ρεκόρ του Σίρερ»

Ο ρυθμός με τον οποίο σκοράρει ο Χάαλαντ οδήγησε τον πρώην επιθετικό της Τσέλσι, Κρις Σάτον, να πει στο BBC Radio 5 Live ότι «είναι φρικιό».

Τον συνέκρινε επίσης με τον πρώην συνεργάτη του στην Μπλάκμπερν Ρόβερς, Άλαν Σίρερ, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί το ρεκόρ των περισσότερων γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με 260.

«Αν ο Χάαλαντ συνεχίσει έτσι, το ρεκόρ του Σίρερ θα σπάσει. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Χάρι Κέιν θα φτάσει εκεί. Αυτός ο τύπος μπορεί να τα καταφέρει. Ο Robbie Savage είπε ότι θα πετύχει 51 γκολ. Αυτό δεν είναι παράλογο. Αν παραμείνει σε φόρμα, αυτό είναι πραγματικά εφικτό.”

Ο πρώην αμυντικός της Αγγλίας Τζόναθαν Γούντγκεϊτ είπε ότι «δεν είχε δει ποτέ έναν σέντερ φορ τόσο δυνατό όσο ο Χάαλαντ» και «έχει τα πάντα».
“Είναι καταστροφικός όταν μπαίνει στην περιοχή. Ένα εκπληκτικό, εκπληκτικό ταλέντο. Δεν βλέπω πραγματική αδυναμία στο παιχνίδι του”, δήλωσε ο Woodgate στο BBC Radio 5 Live.

«Αν θέλεις να παλέψεις μαζί του, θα τσακωθεί μαζί σου. Αν θέλεις να τον ανταγωνιστείς, θα σε νικήσει. Έχει ό,τι μπορείς να θέλεις σε έναν σέντερ φορ.
«Αν η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον Χάαλαντ την περασμένη σεζόν, θα είχε κερδίσει το Champions League».

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More