Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου Λακωνίας για επαναχορήγηση επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης

Να υπάρξει οριζόντια επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, ζητά, με επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό των Οικονομικών, το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Όπως τονίζει το γραπτό αίτημα, είναι μείζονος σημασίας, στην τρέχουσα στιγμή, να υπάρξει αυτή η απόφαση, αφού θα έχει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία και στην επιχειρηματικότητα.

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

(…) Από 1η Οκτωβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών, διέκοψε την οριζόντια επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, με 12 λεπτά/λίτρο ή 15 λεπτά/λίτρο, μαζί με τον ΦΠΑ, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, ώστε να επιδοτήσει το πετρέλαιο θέρμανσης στα μέσα του τρέχοντος μηνός. Η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης, αυτομάτως θα επιφέρει ντόμινο οικονομικών αυξήσεων: στο κόστος μεταφοράς και στη συνέχεια στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο όπως και στις υπηρεσίες. Επιπλέον, η αύξηση τιμής στο πετρέλαιο κίνησης επιφέρει αύξηση και στο πετρέλαιο θέρμανσης (…).

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, ζητά απ’ τον Υπουργό, όπως επανεξετάσει την επαναχορήγηση της επιδότησης της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στα Επιμελητήρια της χώρας, στους βουλευτές της Λακωνίας και στα Μέσα Ενημέρωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More