Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φινάλε θρίλερ… με λυτρωτή Άμραμπατ

 

Με εύστοχο χτύπημα πέναλντι του Μαροκινού μεσοεπιθετικού στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+4′), η ΑΕΚ πήρε μια αγχωτική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), στο δεύτερο παιχνίδι της “Ένωσης” στην “OPAP Arena”.

Για την 8η αγωνιστική της Super League, στο δεύτερο παιχνίδι της ΑΕΚ στο νέο της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι “κιτρινόμαυροι” νίκησαν με 1-0 τον Ατρόμητο, χάρη στο γκολ του Άμραμπατ στο 93′ με εύστοχο χτύπημα πέναλντ.Το τελικό 0-0 άφησε τους “κιτρινόμαυρους” στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς και στο -5 από τον πρώτο Παναθηναϊκό, που παίζει αργότερα (16/10, 19:30) με τη Λαμία εκτός έδρας.

Ο αγώνας

Στο 4′ ο Ατρόμητος είχε την πρώτη φάση του παιχνιδιού. Ο Κεσχρίντα δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση και ένα λεπτό αργότερα (5′) έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο 24χρονος επιθετικός της “Ένωσης” βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Περιστεριωτών, μετά από κάθετη πάσα του Αραούχο και πλάσαρε, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Το ματς είχε καλό ρυθμό και στο 12′ η ομάδα του Κόλμαν έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ρομπάιγ έκανε τη σέντρα και ο Κιάρτανσον σε θέση βολής μέσα στην περιοχή νικήθηκε από τον Αθανασιάδη, που απομάκρυνε ενστικτωδώς με τα πόδια. Ο Πινέδα στο 28′ πάτησε περιοχή, σούταρε αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε. Η ΑΕΚ είχε τα ηνία του αγώνα στα πρώτα λεπτά, πίεζε τον Ατρόμητο, που απειλούσε την “Ένωση” με αντεπιθέσεις. Στο 31′ οι “κυανόλευκοι” έγιναν ξανά απειλητικοί, με τον Έρλινγκμαρκ να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στην “OPAP Arena”, με τον Ατρόμητο να ανταποκρίνεται καλά στο παιχνίδι, απειλώντας μάλιστα σε δύο περιπτώσεις την “Ένωση”. Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της για να σκοράρει, αλλά δεν τις αξιοποίησε και το 0-0 παρέμεινε στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 48′. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το γύρισμα στον Πινέδα και αυτός με πλασέ νικήθηκε από από τον Γιαννιώτη. Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα για την “Ένωση” στο δεύτερο 45λεπτο και στο 49′ ο Αραούχο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο κίπερ των Περιστεριωτών μπλόκαρε την μπάλα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 60′. Ο Ρομπάιγ έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Κιάρτανσον πρόλαβε τον Μουκουντί και με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ απάντησε ένα λεπτό αργότερα (61′). Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Γιαννιώτη, ο Ρότα με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο κίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε την μπάλα. Νέα καλή στιγμή για την “Ένωση” στο 67′. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ, ο Μουκουντί έκανε μια σκαστή κεφαλιά και ο Γιαννιώτης με ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Νέα τελική για την ΑΕΚ στο 73′. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο κίπερ του Ατρομήτου δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Αραούχο από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Η ΑΕΚ λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Μάνταλος τσίμπησε την μπάλα από τον Μαυρομμάτη και εκείνος τον ανέτρεψε. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έγραψε στο 94′ το τελικό 1-0!

Γκολ:

Κίτρινες: 37′ Πινέδα, 47′ Ελίασον / 24′ Ντε Μποκ, 38′ Έρλινγκμαρκ, 82′ Γιαννιώτης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (63′  Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (70′ Μάνταλος), Πινέδα (81′ Χατζισαφί), Ελίασον (63′ Άμραμπατ), Αραούχο, Γκαρσία

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Χατζηισαΐας (62′ Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70′ Κουέν), Κλωναρίδης (79′ Φριντζόσον ), Κιάρτανσον (70′ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (79′ Ροτάριου)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More