Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚ: Τάχιστες διαδικασίες άρσης ασυλίας των Ταραμπέλλα και Κοτσολίνο επιδιώκει το ΕΚ – Θα καταβάλλεται κανονικά η βουλευτική αποζημίωση

Έπειτα από την χθεσινή ανακοίνωση της Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ότι οι βελγικές αρχές ζήτησαν την άρση των ασυλιών των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλλα το αίτημα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, όπου θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΚ σχετικά με τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την επαναφορά του θέματος στην Ολομέλεια και την διεξαγωγή σχετικής ψηφοφορίας τόνισε ότι η πρόθεση έτσι όπως αυτή εκφράστηκε δια στόματος της Προέδρου, είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Δεν απέκλεισε  έτσι το ενδεχόμενο ότι η σχετική ψηφοφορία που προβλέπεται θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και στην επόμενη Ολομέλεια, τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφων για τον αν οι Ταραμπέλα και Κοζολίνο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την βουλευτική τους αποζημίωση, σημείωσε πως εφόσον δεν έχουν καταδικαστεί από την δικαιοσύνη, θα καταβάλλεται κανονικά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους βοηθούς, αν και σε ορισμένους από αυτούς έχει λήξει η σύμβαση.

Όσον αφορά το αν απαιτείται και άρση ασυλίας της Εύας Καιλή και αν αυτή έχει ήδη αρθεί με την επ αυτοφώρω σύλληψη της, ο εκπρόσωπος τύπου παρέπεμψε στην νομική υπηρεσία από την οποία θα ενημερωθεί.

ΕΡΤ: Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More