Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέκκας στην ΕΡΤ: Από το 2002 ως σήμερα υπήρξαν προσεισμικοί έλεγχοι και από το τηλέφωνο

«Από το 2002 μέχρι τώρα γίνονταν έλεγχοι σε πρωτοβάθμιο επίπεδο σχολικών μονάδων και άλλων κτιρίων, με μια διαδικασία που ενδεχομένως να εμπεριέχει και τέτοιες ατασθαλίες», δήλωσε στο ΕΡΤ News και στους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Γιάννη Μούτσιο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας αναφερόμενος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» που κάνει λόγο για προσεισμικούς ελέγχους δημοσίων κτιρίων από το τηλέφωνο.

«Βέβαια δεν είναι μια γενικότητα αυτό, αλλά υπάρχει πιθανότητα να υπήρχαν και τέτοιες διαδικασίες», διευκρίνισε ο κ. Λέκκας προσθέτοντας πως με την καινούργια διαδικασία για τον πρωτοβάθμιο έλεγχο στα δημόσια κτίρια, μπαίνουν ασφαλιστικές δικλείδες.

«Θα υπάρχει αυτοψία μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η οποία θα εμπεριέχει και τις συντεταγμένες που είναι το κάθε κτίριο, άρα και ο κάθε μελετητής», εξήγησε ο κ. Λέκκας, αποκαλύπτοντας πως στην αυτοψία θα πηγαίνουν δύο μελετητές.

Η όλη διαδικασία θα γίνει με συνεργασία του ΟΑΣΠ, του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, ενώ χρησιμοποιώντας 5.000 μηχανικούς – που θα υποδειχθούν από το ΤΕΕ – ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί σε 6-7 μήνες από τη στιγμή που θα αρχίσει η εφαρμογή, κατέληξε ο κ. Λέκκας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More