Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Kαθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης υπέρ των φοιτητών που κατηγορούνται για την αρπαγή Κοσμήτορα

Στο πλευρό των 8 φοιτητών που διώκονται δηλώνουν 34 καθηγητές, μέλη ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι με γραπτή παρέμβασή τους καλούν σε απόσυρση κάθε κατηγορίας.

Σήμερα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνει η πανεκπαιδευτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Όπως ενδεικτικά επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, «Εμείς, ως Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα για ζητήματα που η ίδια η ενδιαφερόμενη ακαδημαϊκή κοινότητα και τα νόμιμα θεσμικά της όργανα θεώρησαν ως λήξαντα, όχι μόνο δεν επιλύουν προβλήματα αλλά επιδεινώνουν τις ακαδημαϊκές σχέσεις έχοντας αρνητικό παιδαγωγικό αποτύπωμα. Ενόψει των παραπάνω, καλούμε την κυρία Υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε και να συμβάλλει με αυτό τον τρόπο στην αποκλιμάκωση της έντασης και στην ομαλή λειτουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης και των σχέσεων μεταξύ των μελών της».

Οι φοιτητές διώκονται με την κατηγορία ότι κατά την διάρκεια κινητοποίησης προχώρησαν σε “αναγκαστικό εγκλεισμό” Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου. Βρίσκονται αντιμέτωποι με το κακούργημα αρπαγής αλλά και το αδίκημα διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακοίνωση-Μελών-ΔΕΠ-του-Πολυτεχνείου-Κρήτης-σχετικά-με-τη-εκκρεμή-ποινική-διαδικασία-σε-βάρος-φοιτητών-του-Ιδρύματος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More