Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tesla: Μείωση παραδόσεων αυτοκινήτων για πρώτη φορά σε δύο χρόνια

Η Tesla, η οποία είναι αντιμέτωπη με μια σειρά από αναποδιές, από δυσλειτουργίες στην παραγωγή έως τον αυξανόμενο πληθωρισμό, που απειλούν τα κέρδη της, επισημαίνουν αναλυτές της Wall Street σήμερα (5/7), μετά από ανακοίνωση της εταιρείας για μείωση των παραδόσεων αυτοκινήτων, για πρώτη φορά σε δύο χρόνια.

Επηρεασμένη από τα lockdown ης Κίνας για τον COVID-19 και το αυξανόμενο κόστος, η Tesla δήλωσε το Σάββατο ότι παρέδωσε 254.695 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, μειωμένα κατά περίπου 18% από το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι δυσλειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στις νεότερες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τέξας και τη Γερμανία βλάπτουν επίσης την παραγωγή, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι αυτά τα ζητήματα μπορεί να μειώσουν τα κέρδη της Tesla.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο υποχώρησαν 3,4% στα 658,50 δολάρια στις αρχές της Τρίτης.

«Η λάμψη της Tesla έχει θαμπώσει για άλλη μια φορά με αυτή την τελευταία μείωση στις παραδόσεις που κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προσδοκίες», δήλωσε η αναλύτρια της Hargreaves Lansdown, Σουζάνα Στρίτερ, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν μια ανατροπή στις φιλοδοξίες της αυτοκινητοβιομηχανίας να παραμείνει στην πρώτη θέση της λίγκας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σενάριο «λερναίας ύδρας» αφού, όσο πιο γρήγορα επιδιορθώνεται ένα πρόβλημα, εμφανίζεται ένα άλλο». Οι αναλυτές της J.P Morgan, οι οποίοι μείωσαν το PT στις μετοχές της εταιρείας κατά 10 δολάρια σε 385 δολάρια, είπαν ότι η παραγωγή και τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla θα μπορούσαν να επηρεαστούν από προβλήματα στην δρατηριότητα της ειδικά στα νέα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Τέξας και το Βερολίνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, χαρακτήρισε πρόσφατα και τα δύο εργοστάσια ως «γιγάντιους φούρνους καύσης χρήματος» που χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Στρίτερ προειδοποίησε ότι η συμπίεση του κόστους ζωής σε όλο τον κόσμο λόγω του πληθωρισμού θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζήτηση. Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, αναμένουν ανάκαμψη προς το τέλος του έτους.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More