Έτοιμο το μεγαλύτερο ακροβατικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος

Στα Αμισιανά Καβάλας μια οικογένεια μηχανικών με αγάπη για τον αερομοντελισμό ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου ακροβατικού αεροσκάφους, του μεγαλύτερου που υπάρχει αυτήν την στιγμή τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Η ομάδα που επικεντρώθηκε στην συναρμολόγηση και κατασκευή του αεροσκάφους αποτελείται από τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, πατέρας, δύο γιοί και θείος. Η ομάδα ακροβατικού αερομοντελισμού έχει έδρα την Καβάλα.

Πρόκειται για ένα αντίγραφο του γνωστού ρωσικού ακροβατικού αεροσκάφους Yakovlev Yak-54 σε κλίμακα 40% του  αρχικού. Με εκτυπωτή 3D έχουν κατασκευαστεί λεπτομέρειες, όπως ο πιλότος με πλήρη εξάρτηση, που το καθιστούν σχεδόν πραγματικό.

Μια μηχανολογικά και κατασκευαστικά επίπονη εργασία έχει ολοκληρωθεί και το επόμενο στάδιο είναι η πρώτη δοκιμαστική πτήση, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Κατσούλης, επικεφαλής μηχανικός του “RC Kavala Acro Team». Τα τμήματα είχαν παραδοθεί σε κομμάτια, τα οποία θα έπρεπε να συναρμολογηθούν, να κουμπώσουν μεταξύ τους, μια δουλειά που απαιτεί γνώσεις μηχανικού.

Με άνοιγμα φτερών 3.30 μ., μήκος περίπου 3 μ. και με κινητήρα 210 κ.ε. το μοντέλο είναι έτοιμο να απογειωθεί.

Η ομάδα ελπίζει να κερδίσει τις εντυπώσεις στην μεγάλη αεροπορική εκδήλωση Athens Flying Week η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy