Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Αρίστεινο, σε γενική επιφυλακή ο Έβρος

Πολύ καλή χαρακτηρίζεται η εικόνα που έχει σήμερα η περιοχή  όπου χθες το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά μεγάλης έντασης κοντά στο χωριό Αρίστεινο.

Η φωτιά έχει περιμετρικά οριοθετηθεί δεν υπάρχει καμία ενεργή εστία όμως υπάρχουν ακόμη διάσπαρτα σημεία που καπνίζουν γι’ αυτό και σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Πυροσβεστικής διοίκησης ΑΜΘ Κωνσταντίνου Κούκουρα, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν χθες για την κατάσβεση της, παραμένουν.

Η ένταση του ανέμου είναι τέτοια που δεν χωράει εφησυχασμός.

Η γενική επιφυλακή που ισχύει για τον Έβρο συνεχίζει για δεύτερη μέρα σήμερα.

Το παιδικό χωριό SOS  εκκενώθηκε χθες για προληπτικούς λόγους, τα παιδιά διανυκτέρευσαν στις κατασκηνώσεις της Μάκρης μετα από πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη κι αυτό γιατί η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο έφθασε μέχρι την κορυφογραμμή του βουνού και άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις ανάλογα με την φορά του ανέμου.

Δεν απειλήθηκε το μοναστήρι στο Αετοχώρι, απειλήθηκαν όμως βιοτεχνίες και ποιμνιοστάσια τα οποία διασώθηκαν.

Απολογισμός 450 στρέμματα δάσους και 100 χορτολιβαδικη έκταση.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος από τα εναέρια μέσα δυο τράκτορες, δυο ελικόπτερα, δυο αεροσκάφη από τη Χρυσούπολη και ένα ελικόπτερο από τη Θεσσαλονίκη. Από τα επίγεια μέσα πήραν μέρος 28 υδροφόρα οχήματα, άλλα 15 βοηθητικά, 87 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρα και άλλα 16 από τη Θεσσαλονίκη.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More