Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπλημμυρική θωράκιση στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Εγκρίθηκαν 17,5 εκατ. ευρώ, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Πρόκειται για κατασκευή έργων διευθέτησης οκτώ ρεμάτων.

Η χρηματοδότηση προέρχεται απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης.

Θα γίνουν και συνοδά έργα, όπως απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες τυχόν αποκατάστασης δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Το έργο αυτό, μαζί με τα άλλα οκτώ ρέματα που θα δημοπρατηθούν, αρχές Ιουλίου και θα συμβασιοποιηθούν στα τέλη του 2022, ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική προστασία του δήμου Λουτρακίου, σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Ταγαρά.

Επίσης, υπάρχει και η συνέργεια του δήμου με το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης για τα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα, Καρέλη, ύψους 25,77 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τον Νίκο Ταγαρά, θα συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αποκτά συνολική και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση, με έργα ύψους 53,27 εκατ. ευρώ”.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, για τη μεγάλη του προσπάθεια και επιτυχία να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 8 υπόλοιπα ρέματα του Δήμου για να θωρακιστεί όλη η περιοχή μας από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Μετά από αγώνες ετών, σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά έργα και στα άλλα 3 ρέματα που έχουν ανακοινωθεί, ο δήμος θα έχει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More