Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος από την κυβέρνηση – Τα σενάρια περί ανασχηματισμού και οι ζυμώσεις

Το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της ΝΔ ενώ βράδυ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Άλφα θα παρουσιάσει το πλαίσιο της επόμενης μέρας με αναπροσαρμογή των πολιτικών προτεραιοτήτων.

Πιο αναλυτικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτήν συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψης ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Φρέντι Μπελέρης. Γιώργος Αυτιάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Τσιόδρας, βρέθηκαν στη συνάντηση.

Ο πρωθυπουργός τους συνεχάρη για τα νέα τους καθήκοντα και συζήτησαν τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση στα ευρωπαϊκά ζητήματα εν όψει της νέας αυτής κοινοβουλευτικής περιόδου, καθώς και ζητήματα συντονισμού και διαδικασιών, προκειμένου μεταξύ άλλων, να επικοινωνούν και τα θέματα που προτάσσει η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που θα δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Alpha, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες αλλά και οι συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονται.

Κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και κομματικά στελέχη φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και φαίνεται ότι μετά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται στην τηλεοπτική συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης να ορίσει ποιο θα είναι το πολιτικό πλαίσιο της νέας αυτής αφετηρίας, όπως έχει πει ο ίδιος, για τα επόμενα τρία χρόνια με ορίζοντα το 2027.

Ωστόσο αυτό τονίζουν, κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, όπως το γνωρίζουμε όλοι, αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ποτέ δεν λειτουργεί εν θερμώ και επίσης ότι σταθμίζει όλα τα δεδομένα για τις όποιες αποφάσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΕΡΤNews, είπε ότι μπορούν να γίνονται σε κυβερνητικές πολιτικές αλλαγές εν κινήσει, ότι δεν “είμαστε δογματικοί”, δείχνοντας και το κλίμα που επικρατεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More