Αττική: Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός στους νέους των παραλιακών δήμων

«Η ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. Μόνο σήμερα στο νότιο τομέα Αθηνών, προέκυψε θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο και στη Γλυφάδα», ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ μπορεί να δει κάποιος ότι ο κορονοϊός… επελαύνει στο νότιο τομέα της Αθήνας και στους παραλιακούς δήμους και αυτό επιβεβαίωσε με περισσότερα στοιχεία ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νικος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση της Τρίτης (06/07).

Όπως ανέφερε από τις δειγματοληψίες στον νότιο τομέα της Αθήνας το 66% των νέων κρουσμάτων αφορούν ηλικίες από 15 έως 24 ετών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές είναι 27 ετών, με τις ιχνηλατήσεις να δείχνουν κυρίως συνάθροιση σε χώρους διασκέδασης και μπαρ.

«Η ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. Μόνο σήμερα στο νότιο τομέα Αθηνών, προέκυψε θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο και στη Γλυφάδα», υπογράμμισε, ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Μεγάλη ανησυχία στη Γλυφάδα

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία προκαλεί η εκτίναξη των θετικών τεστ κορονοϊού κατά τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούνται στη Γλυφάδα. Έτσι, με πρωτοβουλία του δήμου θα διενεργούνται πλέον καθημερινά δωρεάν rapid test για όλους – κατοίκους και επισκέπτες – από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει πως βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση ενώπιον κατακόρυφης αύξησης στα κρούσματα κορονοϊού.

Την Τρίτη (06/07), το ποσοστό των θετικών τεστ έφτασε στο 8,49%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 318 διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν 27 θετικοί στον κορονοϊό και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο μέσω μοριακού τεστ.

Τη Δευτέρα (05/07), σε σύνολο 350 πολιτών που έκαναν το τεστ, 18 βρέθηκαν θετικοί -δηλαδή ποσοστό 5,14%- με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

«Παρότι καλοκαίρι, δεν πρέπει κανείς μας να εφησυχάζει. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει όλοι μαζί να προλάβουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα» τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και καλεί τους πολίτες «να ανταποκριθούν και να υποβληθούν σε αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου και σωστή ιχνηλάτηση στην πόλη μας».

Πού διενεργούνται τα rapid test

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται καθημερινά στη Γλυφάδα για πέντε ώρες από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Δωρεάν rapid test διενεργούνται τις επόμενες ημέρες στα εξής σημεία:

Τετάρτη 7 Ιουλίου: Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο Πέμπτη 8 Ιουλίου: Δρόμος Ποιητών, Λαμπράκη και Μεταξά Παρασκευή 9 Ιουλίου: Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο Σάββατο 10 Ιουλίου: Γ’ Μαρίνα Κυριακή 11 Ιουλίου: Δ’ Μαρίνα

Για την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση εκ μέρους του δήμου.

ΠΗΓΗ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ NEWS.( Read More )