Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυστραλία: Συνεχίζονται οι πλημμύρες στη Βικτώρια – Δραματικές εκκλήσεις των Αρχών

Ανταπόκριση από την Αυστραλία: Αλέκος Μάρκελλος

“Είναι πολύ αργά για να απομακρυνθείς.
Αναζήτησε καταφύγιο για να σωθείς”.

Η δραματική έκκληση μέσω μηνυμάτων από τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στην Πολιτεία της Βικτώρια αφορά σε χιλιάδες κατοίκους στα βόρεια. Οι υπερχειλίσεις των ποταμών συνεχίζουν με αυξανόμενη ένταση να πλημμυρίζουν κατοικημένες όσο και αγροτικές περιοχές σε τεράστια έκταση.

Το Σάββατο 15/10 εντοπίστηκε νεκρός από πνιγμό ένας άντρας στην αυλή του σπιτιού του ενώ παρά την προσπάθεια να ενημερώνονται έγκαιρα όσοι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν, φαίνεται πως η άνοδος στις στάθμες των ποταμών σε αρκετές περιπτώσεις υπερέβη σε ποσότητα και ταχύτητα τις προβλέψεις.

Το τελευταίο 24ωρο και ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες έχουν πληγεί περισσότερο οι περιοχές του Shepparton,όπου υπολογίζεται πως έχουν πλημμυρίσει 10.000 κατοικίες, και η Echuca με 1000 ακόμη.

Η κατάσταση σύμφωνα με τον επικεφαλής των Πολιτειακών Αρχών Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Tim Wiebusch δεν έχει φτάσει στην κορύφωση της, καθώς αρκετοί ποταμοί δεν έχουν φτάσει στο μέγιστο αναμενόμενο ύψος υδάτων.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τον ποταμό Goulburn που έχει ήδη πλημμυρίσει τις περιοχές του Shepparton και της Mooroopna στα βορειοανατολικά της Πολιτείας καθώς αναμένεται να αγγίξει το μέγιστο ύψος στα 12, 2 μέτρα το πρωί της Δευτέρας.

Αντίστοιχα, εκτεταμένα προβλήματα από τις πλημμύρες αντιμετωπίζει και η Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας όσο και η Τασμανία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More