Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αϊτή: Αίσιο τέλος με απελευθέρωση των 38 απαχθέντων από συμμορία

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 38 άνθρωποι που απήχθησαν την Παρασκευή από ενόπλους στο Πορτ-ο-Πρενς, καθώς ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν με δύο μικρά λεωφορεία προς τη νότια Αϊτή.

«Οι επιβάτες που είχαν απαχθεί αφέθηκαν ελεύθεροι και τα δύο λεωφορεία επιστράφηκαν στις 11 Ιουνίου», ανέφερε η Ένωση Ιδιοκτητών και Οδηγών Λεωφορείων της Αϊτής (APCH) σε ανάρτησή της στο Twitter, χωρίς να διευκρινίζει αν ζητήθηκαν ή καταβλήθηκαν λύτρα στους απαγωγείς.

Οι 36 επιβάτες και οι δύο οδηγοί απήχθησαν από μέλη συμμορίας το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Από τον περασμένο Ιούνιο, οι αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της μοναδικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς με το νότιο τμήμα της Αϊτής. Σε αυτήν την περιοχή σημειώθηκε η απαγωγή των 38 ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της APCH, Μέχου Σανζού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι η Ένωσή του «πάντα ζητάει από τους οδηγούς να μην ακολουθούν αυτόν τον δρόμο έως ότου οι αρχές αποκαταστήσουν την ασφάλεια».

Ωστόσο, η έκκληση αυτή δεν τηρείται από τους φτωχότερους κατοίκους, αφού το ταξίδι μέσω της μοναδικής εναλλακτικής διαδρομής κοστίζει πολύ ακριβότερα λόγω διοδίων. «Εξακολουθούν να υπάρχουν λεωφορεία που αναλαμβάνουν το ρίσκο γιατί ορισμένοι επιβάτες δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για την ορεινή διαδρομή», εξηγεί.

Τουλάχιστον 200 απαγωγές έχουν καταγραφεί μόνο τον μήνα Μάιο στην Αϊτή, εκ των οποίων οι περισσότερες στην ευρύτερη περιοχή του Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετική είδηση: Απαγωγή 38 πολιτών από ενόπλους στην Αϊτή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More