Βέλγιο: Η αλγερινής καταγωγής Χάτζα Λαμπίμπ νέα υπουργός Εξωτερικών

H Xάτζα Λαμπίμπ του γαλλόφωνου φιλελεύθερου κόμματος MR (Mouvement Réformateur) θα διαδεχθεί τη Σοφί Βιλμές, η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή της για να βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της που έχει διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η Χάτζα Λαμπίμπ, γεννημένη το 1970 στο Μποσσού στη Βαλλονία, είναι αλγερινής καταγωγής. Είναι πρώην δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Βελγίου, RTBF και όπως δήλωσε  «βρέθηκε σε περιοχές  όπως η Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Ινδία με επιθυμία να χτίσει γέφυρες».

«Ως εκ τούτου, θα είμαι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εξωτερικού Εμπορίου και Ομοσπονδιακών Πολιτιστικών Ιδρυμάτων του Βελγίου», είπε αναγνωρίζοντας ότι δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο, αλλά ενεργεί πιο ελεύθερα ως «πολίτης που ανησυχεί για την κατάσταση του κόσμου».

«Θα έχω την τιμή να είμαι το πρόσωπο του Βελγίου στο εξωτερικό», συμπλήρωσε η Χάτζα Λαμπίμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αποχώρηση της Σοφί Βιλμές

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε επίσημα από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση την Πέμπτη, ενημερώνοντας ότι ο σύζυγός της διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο στον εγκέφαλο.

«Η ασθένεια του συζύγου μου θα είναι μια δύσκολη μάχη που θέλω να δώσω στο πλευρό του και στο πλευρό των παιδιών μας», είπε.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy