Βασσάρας στην ΕΡΑΣΠΟΡ : “Έχουμε τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, πρέπει να υπάρχει έλεγχος» (audio)

 

Ο επικεφαλής της ρουμάνικης διαιτησίας μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και στην εκπομπή Τελευταία σελίδα με τον Άγγελο Στίμο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα όσα επιχείρησε να δημιουργήσει στην χώρα μας, ενώ τόνισε τι πρέπει να συμβεί για να αναδειχθούν οι Έλληνες ρέφερι.

«Δεν ήμουν ποτέ αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα. Άλλαξα πολλά πράγματα στην αξιολόγηση και στην αυστηρή τήρηση των κανόνων. Το 2009 είχαν πει πολλοί ότι θα γίνονταν μια επανάσταση στην ελληνική διαιτησία» δήλωσε αρχικά ο Κύρος Βασσάρας στην ΕΡΑΣΠΟΡ και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να έρθει η ώρα που θα παίζουν περισσότεροι Έλληνες διαιτητές σε περισσότερα παιχνίδια πρώτα στην Ελλάδα. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα έχει τον έλεγχο. Στην Ελλάδα έχουμε τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν αλλά θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος» και συμπλήρωσε ο Κύρος Βασσάρας:

«Μέσα από τα παιχνίδια σε μικρότερες κατηγορίες οι διαιτητές γίνονται καλύτεροι και έχουν πλέον την αποδοχή του κόσμου για να παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Κάνοντας μια σύγκριση του τι συνέβαινε στην ελληνική διαιτησία και τι αντιμετώπισε στην Ρουμανία, ο κ. Βασσάρας είπε:

«Στη Ρουμανία οι σχέσεις μου ήταν άριστες με την ομοσπονδία και δεν επενέβη ποτέ κανείς στο έργο μου. Υπήρχε τεράστια εμπιστοσύνη και δεν υπήρχε ποτέ παρέμβαση στο έργο μου».

Ειδική μνεία έκανε στην επαγγελματική διαιτησία που πρόσφατα ψηφίστηκε και από την Βουλή για να εφαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν υπάρχει ποιότητα στην διαιτησία τότε θα μιλάμε για επαγγελματική διαιτησία. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες για να εφαρμοστεί η επαγγελματική διαιτησία. Δεν μπορείς σε διάστημα δύο μηνών να την εφαρμόσεις αν δεν δουλεύεις καθημερινά πάνω σε αυτό το πρότζεκτ».

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Κύρου Βασσάρα στην ΕΡΑΣΠΟΡ:

ΒΑΣΣΑΡΑΣ ΚΥΡΟΣ

Το άρθρο Βασσάρας στην ΕΡΑΣΠΟΡ : “Έχουμε τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, πρέπει να υπάρχει έλεγχος» (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο www.ertsports.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy