Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Με επιτυχία ο προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022

Διεξήχθη σήμερα στον Βόλο, ο τρίτoς προκριματικός του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Formula 1 in Schools 2022, από τον οποίο θα προκύψουν τα επτά μέλη της ελληνικής ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στους παγκόσμιους τελικούς του F1 in Schools, που, κατά πάσα πιθανότητα, θα διοργανωθούν την Άνοιξη του 2023, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1, στην Αυστραλία.Φέτος, είναι η πρώτη φορά, που, εκτός της Αθήνας, προκριματικοί διαγωνισμοί έγιναν και στην περιφέρεια και συγκεκριμένα, στον Βόλο και τις Σέρρες. Επίσης, είναι η πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας, που οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Στον διαγωνισμό του Βόλου που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα έλαβαν μέρος τρεις μαθητές Δημοτικού, επτά μαθητές Γυμνασίου και έξι Λυκείου, ενώ το παρών έδωσαν και φοιτητές, μέλη της ομάδας “Κένταυρος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το τελευταίο μονοθέσιό του, τον Έλοπα, με τον οποίο πήραν μέρος στους φετινούς φοιτητικούς διαγωνισμούς Formula 1.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, οι αγώνες ταχύτητας πίστας που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Σέρρες και Βόλο είναι, στην ουσία, η τελική φάση, μιας μακράς διαγωνιστικής διαδικασίας που περιλαμβάνει τη σχεδίαση και κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου, στο πλαίσιο της οποίας, οι μαθητές προσεγγίζουν παράλληλα, έννοιες και διαδικασίες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Η αξιολόγηση όλων αυτών των παραμέτρων, θα γίνει τις επόμενες μέρες, οπότε και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μαθητών που θα μας εκπροσωπήσουν στον επόμενο Παγκόσμιο Διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από το 2012 που το F1 in Schools υλοποιείται στη χώρα μας, η ελληνική ομάδα έχει αποσπάσει μεγάλες διακρίσεις, με κορυφαία, την 1η θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2016 στις ΗΠΑ.

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που έγινε, το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέφτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More