Β. Κόκκαλης: Αγκρέμιστα τα επικίνδυνα σπίτια, απλήρωτοι οι σεισμόπληκτοι

Επίσκεψη στο σεισμόπληκτο Κουτσόχερο Λάρισας πραγματοποίησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ,. κ. Βασίλης Κόκκαλης και βρέθηκε ενώπιον μια κατάστασης με αγκρέμιστα και επικίνδυνα σπίτια και απλήρωτους σεισμόπληκτους.
Ο Λαρισαίος πολιτικός συζήτησε με κατοίκους του χωριού και έγινε αποδέκτης της έντονης δυσαρέσκειας, που επικρατεί για την παρατεταμένη απραξία από πλευράς πολιτείας. Αδιάψευστος μάρτυρας οι αεροφωτογραφίες, που κατέγραψαν την κατάσταση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Είκοσι μήνες -σχεδόν 2 χρόνια- από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021 και τα ετοιμόρροπα σπίτια παραμένουν χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Υποδομών!
Τα ετοιμόρροπα σπίτια είναι πηγή κινδύνου για περαστικούς αλλά και για τα παιδιά. Και όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι για το γκρέμισμα αυτών των επικίνδυνων κτισμάτων, αλλά προσφάτως ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες ότι είναι δική τους πλέον ευθύνη το γκρέμισμα των ετοιμόρροπων κτιρίων!
Δυστυχώς την ίδια ώρα, δεν έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες αποζημίωσης επιχειρήσεων εστίασης στην περιοχή, καθώς επίσης είναι στάσιμες παντελώς οι διαδικασίες επισκευής των κτιρίων (πολλά είναι τα σπίτια που από «κόκκινα» χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα»).
Επειδή και η κοροϊδία έχει τα όριά της, αλλά και ενόψει του χειμώνα, προτίθεμαι να καταθέσω άμεσα, στις επόμενες ημέρες σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή ζητώντας πειστικές απαντήσεις για όλα τα –ως άνω- θέματα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More