Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαλλία-βουλευτικές εκλογές: Συνεργάτες του Μελανσόν αμφισβητούν το αποτέλεσμα του α’ γύρου

Ο δεύτερος γύρος των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, θα είναι μια μονομαχία του «μακρονικού» κέντρου με την «μελανσονική» αριστερά, μετά τη χθεσινή οριακή διαφορά ψήφων, όπου θα κριθεί η κυβερνησιμότητα της χώρας. Η αγωνία μεγαλώνει μετά το ισχνό προβάδισμα της παράταξης του Εμανουέλ Μακρόν ενώ το στρατόπεδο Μελανσόν καταγγέλλει χειραγώγηση του αποτελέσματος.

Υπολογίζει ότι όχι μόνο δεν προσμετρήθηκαν τα περιφερειακά κόμματα αλλά και υποψήφιοι που από την αρχή είχαν καταγραφεί ως υποψήφιοι της Συμμαχίας της Αριστεράς το υπουργείο Εσωτερικών τους παρουσιάζει ως ανεξάρτητους. Οι τελευταίοι απέσπασαν 44.120 ψήφους που δεν προσμετράει το υπουργείο Εσωτερικών υπέρ της Συμμαχίας της Αριστεράς. Γεγονός που θα την έφερνε πρώτο κόμμα.

Στο ανακοινωθέν δεν λένε αν θα προσβάλλουν τα αποτελέσματα στο Συμβούλιο Επικρατείας, αλλά υπόσχονται ότι αν νικήσουν την Κυριακή 19/6 θα δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη εκλογική αρχή «που θα ξεφορτωθεί τις ανέντιμες πρακτικές του υπουργού Ντερμανέν» (Υπουργός Εσωτερικών).

Το ανακοινωθέν του στρατοπέδου του Μελανσόν για «χειραγώγηση αποτελεσμάτων»

Πηγή: ΕΡΤ
ανταπόκριση από Παρίσι: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More