ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που κατήγγειλε 19χρονη για βιασμό – Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε σε βάρος των δύο αστυνομικών που συνελήφθησαν μετά από την καταγγελία 19χρονης για βιασμό της μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης καθώς προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης σύμφωνα με την οποία από βραδινές ώρες της 11ης Οκτωβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Οκτωβρίου, οι δύο αστυνομικοί προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της εντός Αστυνομικού Τμήματος.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της παθούσας απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Η παθούσα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αστυνομικούς ως τους δράστες της σε βάρος της πράξης, ενώ παράλληλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και από ψυχολόγο πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More