Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η 2η “αναμνηστική δόση” στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης

Το θέμα της δεύτερης αναμνηστικής δόσης βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ανησυχία προκαλεί η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Η έκρηξη κρουσμάτων αποδίδεται στα υποστελέχη της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά και στην κινητικότητα λόγω των τουριστών.

 Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι  η αύξηση των κρουσμάτων είναι ελεγχόμενη  και η μετάλλαξη Όμικρον συγκριτικά με την Δέλτα δεν πιέζει τόσο πολύ το σύστημα Υγείας ώστε να ληφθούν μέτρα περιορισμού καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από τις υγειονομικές αρχές.

Σε ότι αφορά την 2η αναμνηστική δόση του εμβολίου η συζήτηση σήμερα αναμένεται  να περιστρέφει γύρω από το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών χωρίς όμως να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας.

Η λειτουργίας της θα αφορά καθαρά  όσους επιθυμούν να λάβουν την 2η αναμνηστική δόση μέσα στο καλοκαίρι. Αντικείμενο συζήτησης επίσης θα είναι αν η λειτουργία της πλατφόρμας θα αφορά ειδικά τους άνω των 50 ετών   καθώς  υπάρχουν επιστημονικές «ανησυχίες» για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αν και πιθανότερο σενάριο θεωρείτε η λειτουργία της πλατφόρμας για όλους όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν  προληπτικά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy