Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαίδευση: Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί

Πάνω από 8.500 νέοι διορισμοί αναμένονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Παιδεία, την Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση.

Πρόκειται για 8.586 νέους μόνιμους διορισμούς που υλοποιούν οι ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών. Αποτέλεσμα αυτών των νέων προσλήψεων είναι το σύνολο των διορισμών να αγγίζει τους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών, αυτών των 8.586 εκπαιδευτικών που θα προστεθούν στο δυναμικό της δημόσιας εκπαίδευσης, πραγματοποιείται σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία: 11.700 στη γενική παιδεία, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική εκπαίδευση, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Πάγια δέσμευση της Κυβέρνησής μας, η οποία υλοποιείται παρά τις δυσκολίες, είναι η εξυγίανση του εργασιακού τοπίου στην εκπαίδευση, με κομβικό το ρόλο της μετάβασης από το καθεστώς των αναπληρωτών σε αυτό των μόνιμων εκπαιδευτικών, το οποίο αποφέρει πολλαπλά θετικά οφέλη” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για πάνω από 8.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, έκανε λόγο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της. Όπως είπε, οι προσλήψεις θα γίνουν το καλοκαίρι και οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά με τη νέα χρονιά, η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου ως τις 17:30, στην «πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» και στη δρομολόγηση της «ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More