Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελαφόνησος: Μία εβδομάδα αφιερωμένη στην αειφορία, τη γαστρονομία και την τέχνη

Για 7η χρονιά πραγματοποιείται στην Ελαφόνησο, μεταξύ 10 και 16 Ιουνίου, το Elafonisos Eco Week, ένα οικολογικό συμπόσιο που διοργανώνεται από τον οικολογικό σύλλογο Elafonisos Eco.

Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει τη σημασία των οικολογικών στρατηγικών, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους και ειδικότητες για ανταλλαγή απόψεων, παρουσίαση ευκαιριών και βέλτιστων τακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με την κα Κατερίνα Κοκκινάκη, υπεύθυνη Οικολογικού Μάρκετινγκ και Έργου Elafonisos Eco, το συμπόσιο επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ενώ κύριος στόχος είναι η προώθηση της βιωσιμότητας του πλανήτη.

Το συμπόσιο, στο οποίο συναντώνται ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, κοινό μέλημα είναι το μοίρασμα προτάσεων για την ενίσχυση των νησιωτικών οικοσυστημάτων.

Θα γίνουν περισσότερες από 30 ομιλίες και διαδραστικά σεμινάρια με πλούσια θεματολογία ενώ πάνω από 100 καλεσμένοι από 12 χώρες, θα βρεθούν στην Ελαφόνησο για την ευρεία προώθηση της βιωσιμότητας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων, όπου οι συμμετέχοντες θα δεσμευτούν να υποστηρίξουν προσπάθειες και έργα διατήρησης του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Το Elafonisos Eco Week έχει την υποστήριξη του Αλβέρτου του II, Πρίγκιπα του Μονακό, ο οποίος παρευρέθηκε ως επίσημος καλεσμένος του συμποσίου το 2023.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More