Επίδομα ανεργίας: Πώς θα δηλώσετε παρουσία στον ΟΑΕΔ… και από το σπίτι σας

Η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, βάζει… «τέλος» στις ουρές και ιδιαίτερα για αυτούς που θέλουν να δηλώσουν παρουσία ώστε να παίρνουν το επίδομα ανεργίας

Η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ έχει και τα θετικά της στην εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς πλέον μπορεί κάποιος να δηλώσει την παρουσία του, ώστε να συνεχίσει να παίρνει το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ και από τον… καναπέ του σπιτιού του.

Στην εποχή πριν τον κορονοϊό, όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι έπρεπε να επισκεφτούν τον ΟΑΕΔ της περιοχής τους ώστε να δηλώσουν παρουσία κάποιες συγκεκριμένες ημέρες, κάτι που σήμαινε, ταλαιπωρία, ορθοστασία και σίγουρα… χάσιμο χρόνου.

Πώς θα γίνεται η δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας, επιδότηση μακροχρονίως ανέργων ή βοήθημα αυτοτελώς απασχολουμένων μπορείτε να δηλώνετε ηλεκτρονικά την παρουσία σας, αλλά εντός εντός των προκαθορισμένων χρονικών διαστημάτων που σας έχουν γνωστοποιηθεί.

Το πρώτο χρονικό διάστημα υποχρεωτικής παρουσίας καταγράφεται στην αίτησή σας, ενώ τα επόμενα αποτυπώνονται στην απόφαση ένταξής σας στην επιδότηση.

Με τη δήλωση της παρουσίας σας εξασφαλίζετε την ομαλή καταβολή των επιδομάτων σας, χωρίς άλλη ενέργεια. Θα χρειαστείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά:

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα υποβάλουν τη δήλωση της παρουσίας τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidomaanergias

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

ΠΗΓΗ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ NEWS.( Read More )