Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου θα ανακηρυχθεί ο πατέρας του Βρετανού Πρωθυπουργού

Επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου θα ανακηρυχθεί ο Stanley Johnson, πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και πρώην ευρωβουλευτής. Η τελετή ανακήρυξης θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ημέρα κατά την οποία θα γίνουν και τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου, στην Αργαλαστή.

Την απόφαση ανακήρυξης του Stanley Johnson σε επίτιμο δημότη, έλαβε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, στη χθεσινή του συνεδρίαση, μετά από πρόταση του Δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού.

Όπως είναι γνωστός, τον βρετανό πρώην πολιτικό και νυν συγγραφέα συνδέουν στενοί δεσμοί με το Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα με το Χόρτο, όπου η οικογένειά του, διατηρεί εξοχική κατοικία, εδώ και χρόνια, την οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, όπως έκανε και ο Boris Johnson μέχρι και την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

Η τελετή των εγκαινίων του νέου δημαρχείου θα γίνει στις 13:30 από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο και θα ακολουθήσει, στις 14:45, η ανακήρυξη του κ. Johnson σε επίτιμο δημότη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More