Ημερίδα της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για τα “Erasmus Days 2022”

Συμμετέχοντας στους πανευρωπαϊκούς εορτασμούς “Erasmus Days 2022”, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα χθες, κατά την οποία έγινε η διάχυση των εμπειριών που αποκτήθηκαν από τη Δ.Π.Ε. και τις σχολικές μονάδες ευθύνης της, στο πλαίσιο σχεδίων κινητικότητας Erasmus+, κατά το τρέχον και το προηγούμενο σχολικό έτος. Στην ημερίδα συμμετείχαν οκτώ (8) συνολικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Δ.Π.Ε. Λάρισας, ενώ την παρακολούθησαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί των βιωμάτων άλλων συναδέλφων τους, καθώς και να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους υλοποιείται ένα σχέδιο κινητικότητας Erasmus+, προς όφελος της σχολικής μονάδας.
Κατά το χαιρετισμό της η Διευθύντρια Π. Ε. Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου επεσήμανε ότι ” Οι Erasmus Days πραγματοποιούνται φέτος για έκτη χρονιά στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου.

Στόχοι αυτών των εορτασμών αυτών είναι: α) Η προβολή των ευρωπαϊκών αξιών, των πλεονεκτημάτων μιας κινητικότητας και της συμμετοχής σε ένα εγκεκριμένο σχέδιο. β) Η ανάδειξη των σχεδίων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Erasmus+ και των αποτελεσμάτων των σχεδίων για τους συμμετέχοντες και την κοινωνία. γ) Η διάδοση των επιτευγμάτων και ο διαμοιρασμός των εμπειριών όσων πήραν μέρος σε σχέδιο Erasmus+ με άλλους συμμετέχοντες, με νέους αιτούντες και με το ευρύ κοινό. δ) Η επικοινωνία μεταξύ φορέων για νέες συνεργασίες. Για τους εκπαιδευτικούς η ημέρα αυτή και γενικότερα η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς βγάζει από την απομόνωση το εκπαιδευτικό έργο και το φέρνει σε επικοινωνία με αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης”.
Στη συνέχεια, έγιναν οι παρουσιάσεις των εξής σχολικών μονάδων:
44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δ/ντρια κ. Μαρία Κουκώλη, Μαρίνα Σιδέρη: «Σχεδιάζοντας το Μέλλον του Σχολείου μας», Erasmus+ KA1.
Δημοτικό Σχολείο Γόννων, κ. Γεώργιος Αλεξανδρής: «H θετική επίδραση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 στο σχολείο μας».
2o Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, κ. Ευαγγελία Παπαδοπούλου, κ. Μαρία Καραθανάση: «I act ecologically, I feel happy», Erasmus+ KA1.
Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας, Δ/ντής κ. Γεώργιος Νάστος, κ. Αδαμαντία Σταματοπούλου: «Future is in us», Erasmus+ KA2.
32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δ/ντρια κ. Ευανθία Μποντικούλη, κ. Αικατερίνη Στεργιούλη: «Ελιά η θυγατέρα του Ήλιου», Erasmus+ KA1.
Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου, κ. Μαρία Λάλου: «Βιώσιμη ανάπτυξη, περιβάλλον και ευρωπαϊκή ταυτότητα», Erasmus+ KA1.
Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, Δ/ντής κ. Γρηγόριος Λέτσιος, κ. Στέλλα Κολοβού, κ. Αποστολίνα Σαΐτη: «Το σχολείο μας σε ευρωπαϊκή τροχιά μέσω του προγράμματος Εrasmus+ KA1».
16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, κ. Ευαγγελία Μπότη: «Choice project: Who are we?», Erasmus+ KA2.
Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τη Δ.Π.Ε. Λάρισας για την ευκαιρία που έδωσε να μοιραστούν με τους συναδέλφους τους τα όσα αποκόμισαν από τις δράσεις τους αυτές, πολύ περισσότερο που κάθε παρουσίαση κάλυπτε και μια διαφορετική θεματική των ευρωπαϊκών συνεργασιών, ενώ έγινε κατανοητή η ανάγκη συνέχισης της επικοινωνίας και συνεργασίας της Δ.Π.Ε. και των σχολικών μονάδων στο θέμα αυτό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More