Ηράκλειο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο δήμος Χερσονήσου μετά την καταστροφική κακοκαιρία

“Πληγές” και στον δήμο Χερσονήσου, πριν ακόμη συμπληρωθούν δύο χρόνια από την προηγούμενη καταστροφική πλημμύρα, άφησε το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας από την ανατολική Κρήτη το περασμένο Σάββατο.

Αυτή τη φορά στο “μάτι του κυκλώνα” βρέθηκε το δυτικό τμήμα του δήμου, όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. Σε μία ζώνη που εκτείνεται από τον Καρτερό μέχρι το Κοκκίνη Χάνι τα πλημμυρικά φαινόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές σπίτια, επιχειρήσεις, αλλά και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Ζημιές καταγράφηκαν και σε υποδομές του δήμου, ανάμεσά τους και υπό κατασκευή νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ήδη ο δήμος Χερσονήσου, όπως και οι δήμοι Μαλεβιζίου και Σητείας, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να “τρέξουν” γρήγορα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης των ζημιών. Η καταγραφή των ζημιών από την πλευρά του δήμου και της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει, με σκοπό το συντομότερο δυνατό να καταβληθούν στους δικαιούχους τα πρώτα βοηθήματα.

Ωστόσο, και από τον δήμαρχο Χερσονήσου τονίζεται η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, καθώς ακόμη και τώρα, μόλις σε ποσοστό 30% έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα αποζημίωσης που έχουν υποβληθεί από τους πληγέντες επιχειρηματίες από τις πλημμύρες του 2020.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More